Екипи на ВМА извършиха текуща огнищна дезинфекция на Отделението по

...
Екипи на ВМА извършиха текуща огнищна дезинфекция на Отделението по
Коментари Харесай

Специалисти на ВМА дезинфекцираха отделение в Пазарджик

Екипи на ВМА направиха настояща огнищна стерилизация на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване на МБАЛ-Пазарджик, където 14 медици се оказаха с позитивни проби за COVID-19. Това оповестиха от Военномедицинска акадамия.

"Ще дадем своите рекомендации, a откакто създадем оглед, ще дадем и спомагателни инструкции какво да се прави ", съобщи полк. доцент Андрей Галев, шеф на Научно-приложен център по военна епидемиология и хигиена.

Той се срещна с управлението на болничното заведение и направи експертни рекомендации във връзка с дезинфекционните проекти и стратегии в лечебното заведение. Даде и методически инструкции за следващи превантивни ограничения.

Утре ще бъде изработен и ексклузивен инструктаж на медицинския личен състав във връзка с вътреболничните инфекции, COVID-19 инфекцията, както и използването на персонални защитни средства.

Инфекциозното поделение на болничното заведение в Сливен още веднъж приема пациенти

Това е втората болничното заведение в страната, на която екипите на ВМА оказват сходна помощ. На 8 май бе направена такава стерилизация и на болничното заведение във Видин.

Сн. ВМА, фейсбук
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР