Екипи на Община Бургас, РЗИ, МВР и БАБХ извършват масови

...
Екипи на Община Бургас, РЗИ, МВР и БАБХ извършват масови
Коментари Харесай

РЗИ, БАБХ и полицията тръгват на лов за нарушители в магазините в Бургас

Екипи на Община Бургас, РЗИ, Министерство на вътрешните работи и БАБХ правят всеобщи инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения в комерсиалните обекти и градския превоз в Бургас след решение на общинския щаб. Те са разграничени в мобилни групи, като контролът е всекидневен и ще продължи и през празничните почивни дни.

От 18 декември до през днешния ден са тествани 24 огромни търговски обекта на територията на целия град. На входа на всички обекти би трябвало да има служебни лица, които да управляват човекопотока, както и да не се позволяват чиновници и клиенти без маски или защитен шлем. Търговските обекти са длъжни от време на време да правят стерилизация.

При осъществените инспекции не са регистрирани груби нарушавания. Направено е наставление от РЗИ в огромен хипермаркет за делене на количките на използвани и чисти, а във верига хранителни магазини е направена рекомендация дезинфектанта да се сложи в безконтактни диспенсъри. Предписание е направено и на магазин за играчки. За неспазване на противоепидемичните ограничения на притежателите на комерсиалните обекти подлежат на санкции в размер от 500 да 2000 лева При наново нарушаване глобата е от 2 000 до 5 000 лева
 Мащабна стерилизация с аерозол в Бургас поради COVID-19
Мащабна стерилизация с аерозол в Бургас поради COVID-19

Пръскането с препарата ще продължи до Коледа

Заедно с комерсиалните вериги и хипермаркетите са тествани и над 52 рейса от градския и междуселищен превоз . Полицията е съставила 3 акта на пасажери за неносене на маски - 2 в градския превоз и 1 в междуселищния. За неносене на маски санкцията за физически лица е в размер от 300 до 1000 лева При наново нарушаване санкцията е от 1000 до 2000 лева

Извършването на инспекции в комерсиалните обекти и в рейсовете на градския и междуселищен превоз демонстрира, че има резултат и не се следят съществени нарушавания на противоепидемичните ограничения. Проверките ще продължат да се правят и през празничните дни, когато е и най-засиленото извършване на покупки. Междувременно се вижда спад на заболеваемостта в Бургас. Данните през последните два дни изваждат града от челните места на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР