„Екипи на МБАЛ – Добрич ще посещават труднодостъпните и отдалечени

...
„Екипи на МБАЛ – Добрич ще посещават труднодостъпните и отдалечени
Коментари Харесай

Меджидиев: Лекари от МБАЛ–Добрич ще извършват прегледи в труднодостъпните места в областта

„ Екипи на МБАЛ – Добрич ще посещават труднодостъпните и отдалечени обитаеми места в региона, в които жителите нямат бърз достъп до здравна помощ. Това ще се случва регулярно, след съгласуваност със съответните кметове, които ще имат за задача авансово да осведомят популацията за основаната организация. “

Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев след среща с кметовете на общините в област Добрич. Здравният министър уточни, че началото на самодейността ще бъде обещано при започване на м. април, а в следствие ще се работи за надграждането ѝ посредством въвеждане на телемедицина. Разкриването на телемедицински пунктове доста би улеснило достъпа на хората до качествени диагностика и лекуване, посредством 24/7 – съгласуваност със експерти в регионалната болница, изясни още доктор Меджидиев.

„ Сигурен съм, че с това изпитание на община Добрич, Министерството на здравеопазването и МБАЛ – Добрич ще успеем да подсигуряваме на всички поданици на региона качествено опазване на здравето. В тази посока са и идните на следващия ден високоспециализирани безвъзмездни прегледи на деца от региона, които се организират в границите на стратегия „ Детско здраве “, основана преди повече от 10 години от министър Меджидиев “, уточни кметът на община Добрич Йордан Йорданов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР