Екипът на очно отделение в МБАЛ Централ Хоспитал“ в Пловдив

...
Екипът на очно отделение в МБАЛ Централ Хоспитал“ в Пловдив
Коментари Харесай

Подариха очна операция на 50-годишна пациентка

Екипът на очно поделение в МБАЛ „ Централ Хоспитал “ в Пловдив оперира благотворително 50-годишна пациентка. Интервенцията бе осъществена със подпомагане на Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите, уточни началникът доктор Димитриос Власиадис.

Медиците решили да се погрижат за дамата, която преди 12 години се разболява от мултиплена склероза, а преди 7 е оперирана от израстък в главата. Лекарите от 4 години наблюдават развиването на катарактите на двете очи и от към година установяват, че мъчно се оправя сама заради влошено зрение.

Операцията бе направена с един от най-хубавите апарати за катарактална хирургия - „ Центурион ", чието главно преимущество е, че отстранява старческото перде оптимално щадящо за окото. На пациентката са вградени високотехнологични лещи.

Това не е първият случай, при който екипът на отделението и филантропичната организация подкрепят лекуването на заболели с катаракта. Неотдавна още веднъж със съдействието на Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите бяха оперирани трима пенсионери, които с помощта на интервенцията виждат чудесно.

Катарактата, или така наречен старческо перде, е измежду главните аргументи за влошено зрение. Свързва се с помътняване на естествената леща на окото, което от своя страна трансформира пречупването на светлината, а облиците са неразбираеми и замъглени. Може да бъде вродена или разследване от контузия, само че най-често тя се изяснява с естествените процеси на стареене на организма. Наблюдава се основно измежду възрастните, като 9 от 10 пациенти над 75 години са наранени от това положение. Катарактата се развива след 55-годишна възраст, само че в последните години бележи наклонност към подмладяване, означи доктор Власиадис.

Лечението е оперативно, а в отделението на „ Централ Хоспитал “ в Пловдив се работи с най-съвременния ултразвуков уред, благодарение на който се вграждат лещи на водещи международни производители. След интервенцията качеството на живот на пациентите се усъвършенства доста, тъй като по едно и също време със зрението при потребност може да се поправя и астигматизмът с слагането на торични вътреочни лещи.

Д-р Власиадис предложи на всички, които имат замъглено зрение, виждат двойни облици или постоянно им се постанова да сменят диоптъра, безусловно да се прегледат.

Пациентите могат да си навлекат главоболия, в случай че заболяването не се диагностицира в точния момент, тъй като се стига до сериозна загуба на зрителната заостреност, предизвести началникът на отделението.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР