Екипът на Национална компания Железопътна инфраструктур“ (НКЖИ) и тежката техника,

...
Екипът на Национална компания Железопътна инфраструктур“ (НКЖИ) и тежката техника,
Коментари Харесай

Завърна се екипът, отишъл да помогне за цистерните с амоняк в Пирот


Екипът на Национална компания „ Железопътна инфраструктур “ (НКЖИ) и тежката техника, изпратени в Сърбия за подкрепяне на дейностите по повдигане на дерайлиралите цистерни с амоняк край Пирот, се завърнаха тази нощ у нас.

След 21 денонощия завърши обезвреждането и отстраняването им от жп злополуката, която се случи на 6 км от Пирот в нощта против 26 декември 2022 година

Снимка: НКЖИ


Техника и екип от 15 чиновници на НКЖИ бяха командировани на мястото на случая.

Българският екип сполучливо се оправи със обстановката, като оказа нужната и навременна помощ при повдигането на дерайлиралите цистерни при изключително тежки теренни, метеорологични и рискови условия, свързани с транспортирания товар.

Снимка: НКЖИ


Ръководството на НКЖИ изрича своите благодарности за напъните, професионализма и смелостта на всички участници в ремонтно-възстановителните действия.

Снимка: НКЖИ


По молба на транспортното министерство на Сърбия, на 6 януари НКЖИ изпрати трен със профилирана техника, два 50-тонни крана и екип от в началото 11, а след това още 4-ма висококвалифицирани свои чиновници, които да оказват помощ на сръбските си сътрудници за повдигането на четири от цистерните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР