Екипът на Microsoft Design обяви в своя официален блог, че

...
Екипът на Microsoft Design обяви в своя официален блог, че
Коментари Харесай

Запознайте се с новия шрифт по подразбиране на Microsoft Office: Aptos

Екипът на Microsoft Design разгласи в своя формален блог, че дефинитивно е подготвен да премине към потреблението на шрифта Aptos в Microsoft Office като шрифт по дифолт. Шрифтът бе определен след гласоподаване от страна на потребителите.

През 2021 година Microsoft съобщи, че възнамерява да размени Calibri с различен шрифт по дифолт за личния си офис пакет. Компанията предложи пет шрифта за избиране: Bierstadt, Grandview, Seaford, Skeena и Tenorite. Потребителите гласоподаваха в интерес на Bierstadt, който в последна сметка беше преименуван на Aptos.

Шрифтът е създаден от Стив Матисън, който преди този момент работи по шрифтовете TrueType и Segoe за Windows. Дизайнерът е трансформирал и името на шрифта. Aptos е град в окръг Санта Круз, Калифорния. Матесън отбелязва, че шрифтът е банален, само че е подобаващ за потребление в най-различни обстановки.

Aptos е непоколебим шрифт, чиито букви се състоят от семпли форми и линии. В блога MIcrosoft Design се споделя, че Aptos включва поддръжка на голям брой букви и езици. Шрифтът скоро ще се появи в Word, Outlook, PowerPoint и Excel. До няколко месеца Aptos ще стане шрифтът по дифолт за всички офис приложения на Microsoft.

Шрифтовете Grandview, Seaford, Skeena и Tenorite ще се появят и като спомагателни шрифтове в Microsoft Office. Bierstadt ще се предлага като различен вид на Aptos.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР