Екипът на Тръмп създава фонд за правна защита на фона на нарастващите съдебни такси

...
Екипът на бившия президент Доналд Тръмп създава фонд за правна
Коментари Харесай

Екипът на бившия президент Доналд Тръмп създава фонд за правна защита, за да помогне за компенсиране на някои от огромните сметки, направени с нарастването на правните му проблеми, казаха двама източника, запознати с планирането, пред CNN.

Очаква се фондът да покрие сметките на някои от настоящите и бивши помощници и служители на Тръмп, които са били замесени в различни разследвания на бившия президент. Комитетът за политически действия на Тръмп, Save America, похарчи повече от 40 милиона долара за съдебни хонорари за него и много от неговите сътрудници от началото на 2023 г.

Според източниците новият фонд ще се нарича Patriot Legal Defence Fund Inc. и ще бъде ръководен от сътрудника и съветник на Тръмп Майкъл Гласнър.

Говорител на Тръмп обвини "въоръженото министерство на правосъдието" и специалния прокурор Джак Смит за насочване към "невинни американци, свързани с президента Тръмп".

„За да се борим с тези отвратителни действия от приближените на Джо Байдън и за да защитим тези невинни хора от финансов крах и да предотвратим пълното унищожаване на живота им, нов фонд за правна защита ще помогне да се изплатят техните адвокатски такси, за да се гарантира, че имат представителство срещу незаконен тормоз “, каза говорителят на CNN.

New York Times първи съобщи за очакваното създаване на фонда.

Смит повдигна нови обвинения в четвъртък срещу бившия президент, неговия помощник Уолт Наута и трети обвиняем, Карлос Де Оливейра, по делото, че Тръмп неправилно е боравил с класифицирани документи след напускането на Белия дом. Новите обвинения включват твърдения, че Тръмп и неговите служители са се опитали да изтрият кадри от сигурността на Mar-a-Lago, изискани от голямото жури. И Наута, и Де Оливейра са представлявани от адвокати, платени от операцията на Тръмп.

По-рано тази година Тръмп беше обвинен от голямо жури в Манхатън по повече от 30 точки, свързани с бизнес измами. Той също така е изправен пред потенциални обвинения в разследването на голямото жури на специалния прокурор във връзка с настъпването на 6 януари 2021 г., както и разследване на окръжната прокуратура на окръг Фултън в Джорджия, свързано с опитите на него и неговите съюзници да отменят щатската 2020 г. резултат от президентските избори.

Тръмп разшири правния си екип в светлината на нарастващите съдебни битки, пред които е изправен.

Тази история е актуализирана с допълнителна информация.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР