Екипажи на самолети МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево

...
Екипажи на самолети МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево
Коментари Харесай

ВВС на България и Гърция тренираха заедно

Екипажи на самолети МиГ-29 от състава на авиобаза " Граф Игнатиево " и на F-16C/D от състава на 330 ескадрила от авиобаза " Неа Анхеало ", Гърция, организираха взаимни полети в границите на тренировката Green Bridge - 2020.

Съгласно сюжета на тренировката дежурните екипажи на българските изтребители МиГ-29 сполучливо прехванаха " пътнически аероплан, отклонил се от полетния проект " . Ролята на " самолета-нарушител " беше изпълнена от български военно-транспортен аероплан С-27J Спартан . Българските изтребители съпроводиха и предадоха на гръцките изтребители " самолета-нарушител ", а те го принудиха да кацне на указано в Гърция военно летище.

През втория стадий от тренировката в полета си към България " самолетът-нарушител " беше предаден във въздуха от двойка F-16 под контрола на двойката български МиГ-29 и беше заставен да кацне на летище " Граф Игнатиево ".

По време на взаимните полети дейностите на екипажите по действителното приемане и предаване на " самолета - извършител " се ръководеха от съответните национални центрове за ръководство и докладване.

Българските и гръцките бойни летци оперираха от базовите си летища в осъществяване на презгранични интервенции при надзор над въздухоплаването и защитата на въздушното пространство за постигането на по-добра съгласуваност и оперативна съгласуемост. Друга значима цел на взаимната подготовка беше повишението на подготовката на екипажите за точно осъществяване на съгласувани по време и място полетни задания във въздушното пространство на Република България и Република Гърция.

Първата взаимна летателна подготовка с гръцките Военновъздушни сили за осъществяване на задача по защита на въздушното пространство на двете страни в системата на Противовъздушна отбрана и ПРО на НАТО се организира през 2013 година под наименованието " DACT - 2013 ". Днешната подготовка е седма подред.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР