Екипажът на самолета от американския военноморски флот EA-18G Growler, беше

...
Екипажът на самолета от американския военноморски флот EA-18G Growler, беше
Коментари Харесай

Екшън във въздуха! Екипажът на самолет на ВМС на САЩ "ослепя" и замръзна на височина над седем километра

Екипажът на самолета от американския военноморски флот EA-18G Growler, беше подложен на тежко измръзване по време на полета откакто преди този момент се получи блокиране на системата за контролиране на температурата в кабината, оповестява Defense News.

Инцидентът е станал на 29 януари 2018 година на надморска височина от 7 600 метра, на 90 километра от Сиатъл. Самолетът се отправил от базата Уидби (щата Вашингтон) към базата Чайна лейк (Калифорния). По време на полета температурата в кабината, която се запълнила от мъглата, паднала до минус 30 градуса по Целзий, а таблото за ръководство EA-18G Growler било покрито с лед. Поради това водачът и инженерът в самолета не можели да виждат какво се случва отвън самолета и не можели да проследят показанията на сензорите, по-специално компаса.

Екипажът бил заставен да анулира полета до Чайна-Лейк, а посоката в пространството била определяна посредством " умните " часовници от " Гармин ", сверявайки курса с диспечерите. Пилотът и инженерът съумели да върнат EA-18G Growler назад в Уидби, само че по ръцете им имало рани и изгаряния. Понастоящем единият от екипажа е възобновил полетите, а другият се лекува.

EA-18G Growler е основан от Boeing въз основата на изстребителя ​​F / A-18 Super Hornet. Машината, предопределена за електронна война, е в положение да носи управляеми ракети AGM-88 HARM и AIM-120 AMRAAM.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР