Екипажът на катер на гръцката брегова охрана е произвел предупредителни

...
Екипажът на катер на гръцката брегова охрана е произвел предупредителни
Коментари Харесай

Напрежение между катери на гръцката и турската брегова охрана в Егейско море, проехтяха изстрели


Екипажът на катер на гръцката брегова защита е създал предупредителни изстрели през днешния ден, с цел да възпре турски съд на бреговата защита, който се опитал да го изтласка в източната част на Егейско море. Това оповестиха управляващите в Атина в миг, когато напрежението сред двете съседки остава високо, съобщи Асошиейтед прес.

Турската брегова защита съобщи, че нейният екипаж е отвърнал със пукотевица във въздуха и гръцкият транспортен съд е бил пропъден.

В изказване на гръцката брегова защита се споделя, че " екипажът е създал предупредителни изстрели в безвреден бранш и лодката на турската брегова защита се е отдръпнала " към турския бряг. Бреговата защита съобщи, че изстрелите са били създадени във въздуха.

В изказването не се загатва за потърпевши или вреди по двата плавателни съда по време на случая югоизточно от гръцкото островче Фармакониси. Според гръцката брегова защита това се е случило в териториалните води на Гърция.

Турската брегова защита обаче предложи друга версия на събитията, като съобщи, че съд на гръцката брегова защита е тормозил турски риболовни лодки край турския крайбрежен курорт Дидим в Егейско море, което е предиздвикало турските управляващи да изпратят катер на бреговата защита.

Турският катер е прогонил гръцкия от региона, което е разрешило на турските риболовни кораби да продължат активността си, заяви турската страна.

Според оповестената информация гръцкият катер на бреговата защита е разкрил огън във въздуха, до момента в който е напускал региона, което е предиздвикало турския катер да отговори със същото.

Инцидентът идва в миг, когато връзките сред Гърция и Турция, исторически районни противници и съдружници в НАТО със комплицирани връзки, са по-напрегнати от нормалното в последните три години.

Гръцката брегова защита заяви, че нейният транспортен съд е изпълнявал задача по идентифициране на три турски риболовни лодки в гръцки води край Фармакониси. Тя съобщи, че гръцкият екипаж е разкрил огън, откакто е бил притесняван от турския катер на бреговата защита, който, съгласно изказването, е " правил рискови маневри с желанието да таранира " гръцкия транспортен съд, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР