Екип от учени-зоотехници от Университета на Илинойс Урбана-Шампейн разработи нова

...
Екип от учени-зоотехници от Университета на Илинойс Урбана-Шампейн разработи нова
Коментари Харесай

Климатично оптимизирани крави дават 20 пъти повече мляко

Екип от учени-зоотехници от Университета на Илинойс Урбана-Шампейн създаде нова порода крави, която може да промени млекопроизводството в Танзания. Създадени посредством кръстосване, тези крави са в положение да създават 20 пъти повече мляко от локалните породи, което дава забележителен тласък за фермерите, които се устоят от натурално стопанство в района.

В проучването, оповестено в списание AnimalFrontiers, се съчетава млечната работливост на Холщайн и Джерсей с устойчивостта на топлота, суша и заболявания на гирсите, локална порода наедрял рогат добитък, постоянно срещана в тропическите страни. В резултат на кръстосването на пет генерации, екипът сполучливо основава добитък, кадърен да създава 10 литра мляко дневно при характерен режим на развъждане в Танзания, което превъзхожда оскъдния междинен рандеман на локалния добитък от половин литър.

Проектът, управителен от професор Мат Уилър от катедрата по отглеждане на животни в колежа по селскостопански, потребителски и екологични науки (ACES) в щата Илинойс, е ориентиран към внедряването на тези високопродуктивни крави в Танзания....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР