Екип на РИОСВ-София проверява вероятното замърсяване на река Блато в

...
Екип на РИОСВ-София проверява вероятното замърсяване на река Блато в
Коментари Харесай

РИОСВ-София проверява дали река Блато е замърсена

Екип на РИОСВ-София ревизира евентуалното замърсяване на река Блато в село Мрамор, Софийско. Очаква се резултатите от инспекцията да стана ясни малко по-късно. Това оповестиха за БГНЕС от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Читател на БГНЕС алармира, че водите на река Блато са се оцветили в изкуствен за нея бял цвят. Подобно нещо не се е следило преди.

Село Мрамор се намира в северозападната част на Софийското поле. Разстоянието от околовръстния път на столицата до селото е 2 км. В непосредственост до Мрамор са ситуирани Мировяне, Доброславци, Волуяк и ж.к. „ Обеля 2 “.

В непосредствена непосредственост до селото минават две реки. Едната от тях, по-голямата, която се случва и да прелива, е река Блато. Другата е река Църна бара, в чието долинно намаляване е ситуирана чашата на язовир Мрамор.

Районът към реките и язовира е извънредно изящен и има значимо значение за прелетните птици. Тук населяват близо 175 типа птици, 43 от които са редки и изчезващи типове. Това прави язовир Мрамор едно от най-важните места по прелетния път Виа Аристотелис. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР