Екип на проекта: Мария Янева - адвокат, председател на УС

...
Екип на проекта: Мария Янева - адвокат, председател на УС
Коментари Харесай

"BILLA България" дарява 50 450 лв. за подпомагане на 12 семейства с репродуктивни проблеми

Екип на плана: Мария Янева - юрист, ръководител на УС на фондация " Искам бебе ",Александра Велева - член на УС на фондация " Искам бебе ", създател на публикации, художник,Християн Гьошев - притежател на осведомителни уеб сайтове, създател на публикации,Радина Велчева - създател на фондация " Искам бебе ", " BILLAБългария ".
Демографската рецесия в Европа е голямо предизвикателство. За страдание то не подминава и България. Важна част от него са репродуктивните проблеми при дойките във фертилна възраст. Изследвания от преди няколко години демонстрират, че в България има над 145 000 двойки с репродуктивни проблеми. Българската страна отпуска средства за безвъзмездни инвитро процедури, само че те надалеч не могат да обзет всички нуждаещи се. А и процедурата не е единствената, която се ползва на пациентите. Затова финансовото подкрепяне на фамилиите, които се нуждаят от лекуване благодарение на асистираните репродуктивни технологии, е значима част от битката с това съществено предизвикателство.
Преди шест години фондация " Искам бебе " търси сътрудник с необятно и всеобщо покритие, с чиято помощ да увеличи информираността и съпричастността към казуса на двойките с репродуктивни проблеми, а " BILLA България " откликва на техния зов като компания, която се стреми да утвърждава обществено отговорно отношение посредством акциите, провеждани под мотото " Благодарим ти, че пестиш ". Чрез тях потребителите могат да се включват в разнообразни обществено значими дарителски акции.
Многобройният екип на водещата верига хипермаркети се включва в акцията и по този метод казусът доближава до оптимално необятен кръг от хора.
Реклама
" Потърсихме нетрадиционно партньорство, което целеше осведомено и осъзнато дарителство в границите на всекидневните потребителски действия като извършване на покупки. Партньорските начинания в името на обществени дела са постоянно срещана процедура в целия свят, която има потвърдена успеваемост. Съвместната акция на " BILLA България " и фондация " Искам бебе " се организира под мотото " За повече деца в България " и обхвана стотици магазини на компанията в цялата страна ", напомня си Радина Велчева, създател на " Искам бебе ".

За по-доброто осведомление на клиентите в магазините са ситуирани особено готови рекламни материали. Проведена е акция и измежду чиновниците на компанията. Оповестяването на акцията става посредством особено направени видеоклипове, както и посредством изявления на уеб страниците на двете партньорски организации и в обществените мрежи.

Кампанията се организира за шеста поредна година в огромни и дребни обитаеми места в цяла България. Целта е да бъдат финансово подкрепени фамилии, които имат потребност от използването на разнообразни асистирани репродуктивни технологии. Тя доближава до стотици хиляди хора с друг обществен статус и реализира няколко резултата по едно и също време - от една страна, спомага интензивно това, което се случва с двойките с репродуктивни проблеми, да стане притежание на необятен кръг от хора, дава положителен образец за резултата от корпоративната обществена отговорност на бизнеса в България и има голяма практическа изгода, тъй като единствено през 2021 година подкрепя 12 български фамилии, борещи се за дете. Общо за шестте години на ползотворното партньорство 43 български фамилии получават шанса да чуят думите " мамо " и " баща ".

През 2021 година сумата, събрана от акцията, е на обща стойност 50 450 лева
Реклама Радина Велчева, създател на " Искам бебе "
Кампанията ни с " БИЛЛА България " започва през 2016 година, като за нас това беше голяма отговорност и предизвикателство. " БИЛЛА България " е една от фирмите с непрестанно разрастваща се политика във връзка с разнообразни обществени дела. Именно по тази причина ние в " Искам бебе " отчетохме големия заем на доверие, който ни гласоподава БИЛЛА, и последователно придобивахме повече самочувствие и убеденост, защото с всяка минала година добавяхме спомагателна стойност към акцията. Това се показва в особената съпричастност, която екипът на БИЛЛА демонстрира към орисите на хората с репродуктивни проблеми. Винаги ще помня началото - насладата в очите на хората от " БИЛЛА България ", когато съобщихме, че имаме към този момент родено бебе. Бебе Мартина е първото дете, което проплака с помощта на взаимните ни старания и по този начин малко по малко с всяка минала година, събирайки историите на хората, мечтаещи за дете, ние се окуражавахме взаимно.

През миналата 2021 година " БИЛЛА България " подари на фондацията над 50 000 лв., с които този път помогнахме на доста двойки, защото насочихме средствата освен за осъществяване на инвитро опити, само че и за съпътстващи проучвания, лекарства, операции и други Много постоянно след изтощителни процедури пациентите изпадат във финансови и прочувствени рецесии и не могат да продължат битката си за дете. Именно тогава те се обръщат към " Искам бебе " за финансова помощ и ние бяхме отсреща. 26 двойки подпомогнахме, родиха ни се 11 дечица. Ето това са нашите мотиви за празник и празненство! Мисля, че порастването на едно общество се състои точно в това да можем да се свързваме между тях - положителните донори с положителните дела. А всичко това, което вършим с БИЛЛА, е изобилен извор на ентусиазъм както за доста младежи, по този начин и за компании с опит. Ние от " Искам бебе " сме щастливци, че всекидневно намираме съидейници в този магичен развой на появяването на едно жадувано дете.
Новият живот на 29 здрави бебета е измерител, който няма стойност Профил: Стоян Тачев работи в търговията на дребно от 13 години. Има опит на разнообразни позиции в интернационалните търговски вериги в България, Германия, Гърция, Румъния и Хърватия. В " БИЛЛА България " работи от септември 2008 година и се занимава с ръководство на планове, тактика и корпоративна отговорност. Проектите, по които работи, са свързани с веригата на доставки, ръководство на отпадъците, корпоративен обществен ангажимент и sustainability accounting. По негова концепция е създаден първият отчет по корпоративна отговорност на комерсиалната верига в България, оповестен през февруари 2016 година Как стартира общия път на " БИЛЛА България " и фондация " Искам бебе "?Съвместната акция " За повече деца в България " стартира през 2016 година с общото схващане и цел да насърчим раждаемостта в страната, като подкрепим фамилиите с репродуктивни проблеми в пътя към сбъдването на най-голямата им фантазия. Новият живот е идея, която не се нуждае от аргументация. Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Енергетика 3 Банки и финанси 1 Войната в Украйна 2 Енергетика 3 Компании 1 Войната в Украйна 2 Войната в Украйна 3 Енергетика Реклама
През първите 5 години акцията преминаваше през стадий на набиране на кандидатури от страна на двойки с репродуктивни проблеми и разпределение на сумата от дарението на лотариен принцип, само че в последната година се ориентирахме към различен метод, тъй като базата с претенденти е към този момент налична, а фондацията има цялостното знание за съответните потребности. Сумата се разпределя по отношение на това и по този метод усилваме обсега. BILLA поддържа акцията и посредством мощна връзка - част от пътя за създаване на обществено схващане и поддръжка.

К олко време продължава планът и какъв е резултатът от него?

Вече 6 години продължава сполучливото партньорство. През 2021 година, BILLA подари близо 51 000 лева, с които бяха подкрепени 26 двойки с репродуктивни проблеми. Посрещнахме с неспокойствие 11 бебета през същата година. За целия интервал на партньорството дарената сума от страна на BILLA е над 223 000 лева, 70 са подкрепените двойки, а новият живот в лицето на 29 здрави бебета е измерител, който няма стойност.
БИЛЛАе един от най-големите корпоративни донори в България, привързан с няколко дела. Как мислите, трансформира ли се дарителската среда в България и по какъв начин избирате идеите, които да подкрепяте - в частност идеята на " Искам бебе "?
Дарителската среда се трансформира, тъй като бизнесът е все по-ориентирам към приноса и решаването на съответни проблеми на средата, в която действа. BILLA слага хората в центъра на своята корпоративна отговорност - насърчаването на раждаемостта, интеграция и поддръжка за младежи от малцинства или останали без наставнически грижи, поддръжка за незрящите, за деца, които се нуждаят от топъл обяд, с цел да останат част от просветителната система, и за тези, които са в непрекъсната потребност от хранителни артикули. Подобряването на живота им е устойчива във времето отговорност.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Десислава Николова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР