ЕК предприема 2 наказателни процедури срещу България, свързани с правилата

...
ЕК предприема 2 наказателни процедури срещу България, свързани с правилата
Коментари Харесай

ЕК ни наказва заради стикерите на Кънев

ЕК подхваща 2 наказателни процедури против България, свързани с разпоредбите за пътна сигурност, оповестиха от Брюксел.  Оказва се, че страната не ползва европейските правила за  ГТП на транспортните средства, които другояче са  влезнали в действие още м.г.

Вместо това прегледът у нас се свежда до лепене на стикери, които се създават в печатницата (Демакс) на аления народен представител Петър Кънев. Всяка година той  прибира милиони в поръчки за тази фиктивна дейнст, която не носи никаква сигурност на водачите, а действително покачва риска от пътни произшествия. Напомняме, че компанията на депутата получи и договорката за ненужните екостикери. Освен, че с риск за живота си данъкоплатците всяка година заплащат въпросните суми, в този момент те ще би трябвало да платят и санкциите от Брюксел.

Европейска комисия завежда и наказателна процедура против нашата страна, Белгия, Ирландия, Кипър, Люксембург, Унгария, Малта, Полша, Португалия и Финландия, тъй като до същата дата не са съобщили по какъв начин ползват новите правила за ГТП.

 Пламен Валентинов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР