ЕK предложи ускорен път на приемане на Украйна в Съюза.

...
ЕK предложи ускорен път на приемане на Украйна в Съюза.
Коментари Харесай

ЕК предложи на Украйна ускорено приемане в Европейския съюз

ЕK предложи интензивен път на приемане на Украйна в Съюза.

На среща сред ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и президента на страната Володимир Зеленски, Украйна получи специфичен въпросник, който е стъпка към даването на статут на кандидат-член на Европейски Съюз, съобщи Военновъздушни сили.

Урсула фон дер Лайен увери Зеленски, че Европейски Съюз ще поддържа Украйна, с цел да подсигурява, че приемането й ще отнеме „ седмици, а не години “.

„ Русия ще изпадне в стопански, финансов и софтуерен крах, до момента в който Украйна върви към европейското бъдеще, това виждам “, сподели ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен пред президента на Украйна Володимир Зеленски.

Получавайки въпросника в плик, Зеленски увери публицистите, че ще бъде подготвен след седмица.

Жозеп Борел, висшият представител на Европейски Съюз за външната политика, добави, че повече от 7 милиона евро са били отпуснати за събиране на доказателства за военни закононарушения пред Международния углавен съд.

Борел увери Зеленски, че в най-скоро време делегатите на Европейски Съюз ще се върнат в Киев, и прикани сътрудниците си да последват образеца им.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР