ЕК обяви официално приключването на Механизма за сътрудничество и оценка

...
ЕК обяви официално приключването на Механизма за сътрудничество и оценка
Коментари Харесай

Европейска комисия прекрати мониторинга на България и Румъния

ЕК разгласи публично приключването на Механизма за съдействие и оценка за България и Румъния.  Според Брюксел София и Букурещ към този момент са постигнали всички критерии и са изпълнили всички рекомендации по Механизма за съдействие и инспекция.
Мониторингът над София и Букурещ беше основан през 2007 година при влизането на България и Румъния в Европейския съюз. Целта на механизма беше да следи напредъка в региона на правосъдната промяна, битката с корупцията и с проведената престъпност.
След октомври 2019 година Еврокомисията спря да прави оценка България по този Механизъм, същото беше направено и за Румъния през ноември 2022 година В началото на юли тази година Еврокомисията изиска от Съвета на Европейския съюз да закрие Механизма за съдействие и инспекция за София и Букурещ дефинитивно.
Все отново, необратимостта на промените, както и всички други въпроси, свързани с върховенството на закона, ще продължат да бъдат следени в отчетите за върховенството на закона, както за всички държави-членки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР