Ежегодната пресконференция на руския държавен глава Владимир Путин приключи, предава

...
Ежегодната пресконференция на руския държавен глава Владимир Путин приключи, предава
Коментари Харесай

Путин: Опонентите на Тръмп вредят на САЩ, като измислят истории за контакти с Русия

Ежегодната конференция на съветския държавен глава Владимир Путин завърши, предава “Интерфакс”. Путин отговори на общо 65 въпроса на съветски жители в границите на 3 часа и 42 минути.

Руският президент упрекна съперниците на американския си сътрудник Доналд Тръмп, че вредят на Съединени американски щати, като „ измислят истории ” за контакти с Русия, информира Би Би Си. Той дефинира като „ шпиониомания ” обстановката с обвиняванията към Русия за интервенция в американските избори.

Путин съобщи още, че контактите сред екипа на Тръмп и съветски представители преди изборите предходната година са били естествени.

Според съветския президент обвиняванията против американския му сътрудник са били публикувани от негови политически съперници в опит да подкопаят политическата му легитимност.

Американските разследващи служби направиха умозаключение, че Москва се е пробвала да се намеси в президентските избори в интерес на Тръмп, само че съветският президент отхвърля обвиняванията.

Той изрази подозрение, че американските му сътрудници желаят усъвършенстване на връзките с Москва. Путин обаче изрази убеденост, че тези отношения ще бъдат нормализирани. Той добави, че Тръмп би трябвало да бъде запитан дали има такова предпочитание, или то е изцяло изчерпано.

„ Не съм аз този, който може да прави оценка работата на президента на Съединени американски щати. Това би трябвало да бъде направено от гласоподавателите – американския народ ”, съобщи Путин в отговор на въпрос.
Руският президент изрази терзания по отношение на обстоятелството, че Съединени американски щати обмислят да се отдръпват от ключови съглашения за надзор на нуклеарните оръжия. Русия ще се придържа към тези контракти и ще подсигурява сигурността си, без да навлиза в конкуренция във въоръжаването, разгласи той.

Президентът съобщи, че „ когато приказваме за съпротива, значимо е не толкоз да се подвига звук по площадите или или в Народното събрание, или даже да се приказва за антинароден режим, само че вместо това да се предложи нещо по-добро “. Путин означи още, че „ най-лесното нещо би било да кажа, че не е моя работа да образовам моите съперници “, само че изрази желанието си за конкурентна политическа среда в Русия.

„ Властите не са се страхували и не се опасяват от никого “, отговори Путин на въпрос дали се опасява от опозицията, написа “Интерфакс”.

Путин сподели още, че счита да вкара в полицията ротационният принцип на офицери и началници, който към този момент работи сполучливо против корупцията в армията.

Що се отнася до развиването на военните сили, президентът разкри, че се стреми да развива армията и флота, само че без да се забърква в конкуренция за въоръжение или натоварва ненужно бюджета.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР