Ежегодната конференция на Apple за разработчиците Worldwide Developers Conference 2023

...
Ежегодната конференция на Apple за разработчиците Worldwide Developers Conference 2023
Коментари Харесай

Тази вечер Apple ще анонсира VR-очилата Reality Pro и вероятно няколко нови Mac

Ежегодната конференция на Apple за разработчиците Worldwide Developers Conference 2023 стартира единствено след няколко часа и продължава до 9 юни. Тазгодишното събитие дава обещание да бъде вълнуващо, защото се чака софтуерният колос да анонсира първите си очила за смесена действителност, както и други хардуерни и софтуерни нововъведения.

WWDC 2023 ще се организира в централата на Apple в Купертино, Калифорния и също ще се предава онлайн на уеб страницата на компанията и формалния ѝ канал в YouTube. Гледайте онлайн излъчването на събитието, което ще стартира с тирада на изпълнителния шеф на Apple Тим Кук, от 20:00 часа.

Едно от най-очакваните устройства са очилата със смесена действителност, чието битие Apple към момента не е удостоверила публично. Въпреки това има доста клюки за устройството и се чака то да поддържа виртуална и разширена действителност. Предполага се, че очилата ще се споделят Reality Pro и ще бъдат ориентирани към разработчиците. Визуално, най-вероятно ще наподобяват ски очила, върху корпуса на които са сложени физически детайли за ръководство и голям брой датчици, в това число и такива за следене на придвижванията на ръцете и очите на потребителя.

Най-вероятно очилата за смесена действителност на Apple ще съществуват като настрана устройство с акумулаторен блок, което се свързва към устройството посредством кабел. Що се отнася до техническите характерности, чака се потреблението на фирмения процесор Apple M2 и 16 GB оперативна памет. Според отрасловия анализатор Рос Йънг (Ross Young), очилата на Apple ще разполагат с 1,41-инчови микро-LED екрани с резолюция 4000 ppi всеки. Предполага се, че употребяваните екрани ще могат да обезпечат пикова бляскавост от над 5000 cd/m² и проявление на 4K изображение.

Според наличните данни, сега Apple работи над основаването на VR-версии на някои от своите приложения, като Safari, FaceTime, Apple TV, Apple Books, Freeform и други Възможно е също по този начин, в случай че е належащо, очилата да се употребяват и като външен екран за Mac компютрите. Очаква се цената на устройството да бъде към $3000. Най-вероятно Apple работи и върху по-достъпни версии на очилата, само че е малко евентуално да бъдат обявени като част от WWDC.

Друго предстоящо устройство е 15-инчовият MacBook Air, слуховете за идната поява на който се появиха предходната година. Най-вероятно ноутбукът ще получи фирмения процесор M2 на Apple, който беше употребен в миналогодишния MacBook Air. Новият MacBook Air може да получи екран с поддръжка на резолюция 3024 x 1964 пиксела, като в 14-инчовия MacBook Pro.

Журналистът на изданието Bloomberg Марк Гърман (Mark Gurman) по-рано заяви, че Apple се готви да пусне „ няколко нови Mac “. Вероятно има поради обновените 13-инчови MacBook Pro, 13-инчовият MacBook Air и 24-инчовият iMac. Всички те могат да получат новия процесор M3 на Apple.

Тъй като WWDC е събитие за разработчици, очаквайте с неспокойствие анонсирането на нови функционалности и софтуерни актуализации за продуктите на Apple като iOS, iPadOS, macOS и други Apple към този момент разгласи редица функционалности, с цел да направи устройствата по-достъпни за хората с увреждания, в това число и персоналния инструмент Voice, който ви разрешава да създадете неестествен глас, сходен на гласа на потребителя, единствено за 15 минути. Тази и други функционалности би трябвало да се появят в iOS 17. Освен това, потребителите ще могат да трансфорат iPhone в един тип смарт-дисплей, когато устройството е заключено и се намира в хоризонтално състояние.

В iOS 17 ще бъдат внедрени още някои актуализации на интерфейса за многозадачност Stage Manager. Говори се, че Apple се готви да пусне приложение за водене на персонален дневник в iPhone, което ще разреши на потребителите да записват мислите си, както и да приложат редица други функционалности.

Малко се знае по отношение на това, какво можем да чакаме от macOS 14 и tvOS 17. Твърди се, че разработчиците приготвят огромна актуализация за watchOS 10, която, наред с другите неща, ще добави огромен брой нови уиджети. Възможно е на WWDC разработчиците да разгласят, по кое време потребителите на iPhone и iPad ще могат да изтеглят странични приложения.

Според източника, има възможност Apple да показа и други нововъведения. Компанията работи върху няколко Mac, в това число Mac Pro, основан на фирмения процесор, освежен 24-инчов iMac и два нови модела Mac Studio. Не забравяйте, че Apple продължава да работи и в региона на генеративните невронни мрежи, макар че компанията не е разкрила упоритостите си в този сегмент. Може да се окаже, че на идната конференция, пред необятната аудитория ще бъде показана някаква разработка, основана на генеративен AI-алгоритъм.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР