Ежедневно блокиране започна на бул. Цариградско шосе ПРОТЕСТЪТ-ГОРУБЛЯНЕ днес точно

...
Ежедневно блокиране започна на бул. Цариградско шосе ПРОТЕСТЪТ-ГОРУБЛЯНЕ днес точно
Коментари Харесай

Протестиращи за Горубляне блокираха София! Обещават всеки ден да е така СНИМКИ

Ежедневно блокиране стартира на бул. Цариградско шосе ПРОТЕСТЪТ-ГОРУБЛЯНЕ през днешния ден тъкмо в 18 ч - тъкмо по този начин, както дадоха обещание протестиращите. Вследствие на това в столицата се образува голяма запушалка от коли, като в този час придвижването по булеварда е блокирано, видя GlasNews.



За какво упорстват протестиращите?

" Неприемливо е да продължаваме да чакаме ръководещите да намерят време за решение на проблемите с блокираните ни парцели. Нарушаване на конституционните ни права е голяма неправда и уреждането ѝ не може непрекъснато да се отсрочва. Последния образец за отсрочване е саботираната от Министерството на финансите среща, която беше проведена в Министерство на регионалното развитие дружно с Министерството на земеделието и с Министерството на околната среда и водите. Тази среща беше първата във формат, който би бил потребен и на който разпореждаме огромни очаквания за реализиране на действителни резултати. В тази връзка на общото събранието се взе решение за ежедневни протестни дейности през идната седмица.

Настояваме за незабавни законодателни промени, с които:

1. Да се отблокират земите ни, планувани с Общ устройствен план на София през 2007г. за публични мероприятия и НЕотчуждени до 2022г.
2. Да започват НЕзапочналите към този момент 30г. компенсации по член 10б от ЗСПЗЗ за приетите ни за благосъстоятелност само че невъзстановени в действителни граници парцели, намиращи се сега под панелни блокове, ТЕЦ-София, някогашните социалистически предприятия, построените булеварди, детски градини, учебни заведения, паркове, градинки и други

Настояваме Подробен устройствен план Горубляне Запад да не се БЛОКИРА от НАГ, Географска информационна система и Софийска вода, поради нечии подмолни игри!

Настояваме новонасрочената за 20.06.2022г. среща в нагоре описания формат да се организира без отсрочване и без неявяване на поканените участници.

Ако блокирането на нашите парцели продължи без да получим гаранции за бързо и съответно привеждане на законодателството в сходство с Конституцията на България и с Решение № 14 по Дело № 2/2020 година на Конституционния съд на Република България от 15 октомври 2020 година, ние ще продължим да блокираме обществени пространства, по този начин както се блокират нашите парцели в продължение на 30г.

От понеделник 13.06,2022г. започваме с всекидневно затваряне на бул. Цариградско шосе в 18.00ч. Блокирането на булеварда ще се усилва с по един час за всеки ден, в който ръководещите не намират време за нас, т.е. в понеделник ще е за един час- от 18,00 до 19,00ч.. Във вторник ще е за 2 часа - от 18,00ч. до 20,00ч… и по този начин до петък когато ще е за 5 часа и ще стартира от 16,00ч. до 21,00ч.. В петък ще решим по какъв начин продължаваме през работните дни от седмицата - 20.06.2022г. до 24.06.2022г.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР