Ежедневни аварии по ВиК мрежата оставят с дни без вода

...
Ежедневни аварии по ВиК мрежата оставят с дни без вода
Коментари Харесай

Бобовдолското Големо село остава с дни без вода заради чести аварии по ВиК мрежата



Ежедневни повреди по ВиК мрежата оставят с дни без вода бобовдолското Големо село, разяснява кметът Васил Васев. Недоволни локални поданици ще отидат в четвъртък на съвещанието на общинския съвет  в Бобов дол с ултиматум да започне  неотложно построяването на нов тръбопровод за селото, на чиято територията е Топлоелектрическа централа " Бобов дол ".

От началото на новия мандат кметът на Големо село Васил Васев е записал 93 повреди по ВиК-мрежата. Последната е от вторник, " тъй като всеки ден, през ден, ние отстраняваме повреди. Два километра е водопровода, над 60 години етернитови водопроводи ".

 Васил Васев, кмет на Големо село

Решението е в създаване на нов към два километра тръбопровод:

" Кюстендилска вода ", в случай че сметнем в повредите какво е вложила в превоз да дойдат от Бобов дол и до тук служащи, за машиносмени, за тези сектори, в които има 93 повреди за тези години, несъмнено щеше да смени половината и повече тръбопровод “, уточни Васев и добави:

„ Ние сменяваме на един метър днеска, на следващия ден още един метър, на другата улица още един метър. Има поданици, които са решили да отидат в общината в Бобов дол и да слагат този проблем да забележим какво можем да измислим. Няма средства, и няма средства, и няма средства и това е. Само това знаят. Това го споделят от общината в Бобов дол ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР