Ежедневната порция карфиол, броколи или зеле може да пердотврати много

...
Ежедневната порция карфиол, броколи или зеле може да пердотврати много
Коментари Харесай

Защо е важно да ядем всеки ден карфиол и броколи

Ежедневната порция карфиол, броколи или зеле може да пердотврати доста здравословни проблеми - от артрит до сърдечни заболявания, като поддържа храносмилателната система здрава, написа в. " Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Учени от университета на Пенсилвания откриха, че мишките, получавали към храната си броколи, се оправят по-добре с храносмилателните проблеми, като колит или пропускливи вътрешности. Вероятно това се дължи на съединяване, което се разгражда в стомаха. Получените субстанции задействат рецептор, именуван арилов въглеводород. Той поддържа здрави вътрешностите, лигавицата им и бариерната функционалност. Силната преграда защищава червата от отрови и патогени, като в това време разрешава усвояването на потребните съставки. Здравите вътрешности понижават риска от възпаления, а оттова и от заболявания като артрит и сърдечни проблеми.

Количеството броколи, давано на мишките в проучването, е било 15 % от дневната им храна. Когато това бъде приравнено към човешки дял, се получават три и половина чаши броколи или карфиол. За множеството хора това количество е недопустимо, само че съгласно ръководителят на проучването Гари Пърдю и една чаша ще даде добър резултат.

Кръстоцветните зеленчуци, като броколи, карфиол, зеле, спанак са богати и на вит. К. Той е значим за сърцето.
тагове карфиол броколи здраве
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР