Ежедневието на мнозина от нас е изпълнено с безкрайни задължения

...
Ежедневието на мнозина от нас е изпълнено с безкрайни задължения
Коментари Харесай

Може ли науката да подобри сексуалния ви живот?

Ежедневието на мнозина от нас е изпълнено с безкрайни отговорности или стрес. При това състояние от време на време е мъчно човек да откри време или сила, с цел да се показа сполучливо в леглото вечер. Дали обаче науката не може да усъвършенства този аспект от живота ни, пита ASAP Science? Да, за какво не?

Сексуалният вкус и при мъжете, и дамите се управлява от хормоните. Когато нещо ви възбуди, мозъкът и нервната система изпращат сигнали към вашия таз. Това от своя страна кара кръвоносните съдове да се уголемяват. Пулсът ви се форсира, до момента в който мозъкът отделя норепинефрин, допамин и други невротрансмитери на удоволствието. Тялото ви става наясно, че ви е хубаво. От дълго време хората се пробват да подобрят тази биологична реакция. За страдание няма научни доказателства за митовете от поп културата, съгласно които скаридите, черният шоколад или други така наречен „ афродизиаци “ ще усилят половия ви вкус.

Макар и виаграта да удължава ерекцията, тя в действителност не ви прави по-възбудени. Просто се намесва в действието на избрани ензими, като по този метод усилва кръвния поток към пениса. Освен това виаграта въздейства само на периферната нервна система. Така че на процедура синьото хапче няма да усили либидото ви, нито пък ще провокира ерекция без съответната стимулация. Да не приказваме, че няма никакъв резултат върху дамите. Оказва се обаче, че учените, без да желаят, са се натъкнали на нова секс тайна…

В желанието си да основат изкуствени сътрудници за улавяне на загар, откривателите са проучвали меланокортина – характерен протеин в мозъка, който управлява пигментацията на кожата.  Оказва се обаче, че когато 10 мг от неговата синтетична версия, наречена меланотан-II, бъде инжектирана в мъж, се провокира незабавна и нестимулирана ерекция, траеща цели 8 часа. Уви, съпроводена с гадене и повръщане. При 2.5 мг ерекцията траяла 2-3 часа с минимално гадене. Когато дозата била сведена до1.25 мг обаче, мъжете били възбудени с непрекъсната ерекция и без никакви странични резултати. Вярвате или не, това лекарство се управлява дейно като спрей за нос. Да не приказваме, че то работи и при дами. Когато е било инжектирано на женски плъхове (наред с някои други хормони), те стартират да демонстрират доста по-активно разнообразни дейности, подканващи мъжкия към съвкупление.

Преди да се отправите в търсенето на този на пръв взор чудодеен любовен балсам, имайте поради, че към момента не е утвърден или контролиран в която и да е част на света. Полученият от него второстепенен артикул обаче, наименуван бремеланотид, сега се тества като евентуално лекуване на редица полови болести, като да вземем за пример FSAD. Поради обстоятелството, че то въздейства на централната нервна система, лекарството работи и на мъже, и на дами.

И така… Продължавайте да си хапвате авокадо, скариди и шоколад и оставете науката да се оправи със секса.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР