Египетските власти отчитат най-ниските стойности на разпространение на COVID-19 от

...
Египетските власти отчитат най-ниските стойности на разпространение на COVID-19 от
Коментари Харесай

По 5 души дневно се разболявали от COVID в Египет през последната седмица

Египетските управляващи регистрират най-ниските стойности на разпространяване на COVID-19 от началото на пандемията. Повечето ограничаващи ограничения отпаднаха, само че не всички са удовлетворени, написа в. “Ал Ахрам ”, представен от Българска телеграфна агенция.

Пет души на ден е междинният брой на инфектираните с коронавирус в Египет в интервала от 7 до 13 май, съгласно формалната статистика. От средата на март Министерството на здравеопазването и популацията стартира да издава седмичен вместо ежедневен бюлетин за разпространяването на ковид.

Министерството по въпросите на вакъфите разгласи цялостното отваряне на джамиите от 8 май след две години на противоепидемични забрани. Решението разреши обновяване на уроците по вяра и декламиране на корана в молитвените домове.

Търговските центрове към този момент имат право да работят от 7 до 23 часа, вместо от 7 до 22 часа, а заведенията за хранене от 5 ч. сутринта до 1 ч. след среднощ, вместо от 5 до 24 часа. Супермаркетите, бакалиите, пекарните и аптеките имат право да работят непрекъснато.

Въпреки че по-голямата част от обществото приветства разхлабването на ограниченията, някои хора не са изцяло удовлетворени от така наречен връщане към нормалността, открива “Ал Ахрам ”.

“След дълъг интервал на смесена система на работа свикнахме с гъвкаво работно време. Сега към този момент е напрягащо да би трябвало да сме в офиса всеки работен ден, ” споделя 40-годишният инженер Мохамед Самир. От 8 май той и сътрудниците му са длъжни да отиват в офиса всеки ден вместо два или три дни седмично. Според него надомната работа не се отрязва негативно на продуктивността, а по-скоро противоположното, защото не се губи време за напредване.

На същото мнение е и Мохамед Адел на 45 години. “Когато работя в офиса, прибавям към работния си ден три часа за пътешестване. ”

Мохамед Абдел-Разек, 39-годишен шеф на клон на софтуерна компания, споделя, че след връщането от шестчасов към осемчасов работен ден в действителност регистрира понижение на продажбите.

Други избират присъствената работа. “За мен е значимо да има открит темп. Нуждая се от непрекъснат режим, ” декларира 49-годишният Хани Раян.

“Проблеми с интернет, цялостно с деца жилище - това прави работата у дома неуместна, ” изяснява Мустафа Баракат на 35 години. Той акцентира и смисъла на построяването на взаимоотношения с сътрудниците в офиса.

От началото на пандемията огромна част от живота на египтяните се придвижи онлайн - от отдалечена работа и електронно образование до поръчване на храна и облекла, отбелязва вестникът. През януари 2022 година в северноафриканската страна има 76,9 милиона интернет консуматори, сочат данните на Министерството на връзките и осведомителните технологии. За съпоставяне, през същия месец на предходната година те са били 50,4 милиона. Сега 63,9 милиона консуматори употребяват мобилен интернет, което е нарастване с 13,5 милиона за една година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР