Египетска телевизия направи интервю с Фетхуллах Гюлен, обвиняваният от Анкара

...
Египетска телевизия направи интервю с Фетхуллах Гюлен, обвиняваният от Анкара
Коментари Харесай

Гюлен съветва Турция да приеме американската конституция

Египетска телевизия направи изявление с Фетхуллах Гюлен, упрекваният от Анкара за уредник на опита за прелом в Турция през 2016 година свещеник, който живее в Пенсилвания, написа БГНЕС.
Репортер от TEN, проправителствен ефирен канал в Египет, интервюира Гюлен, отправяйки му въпроси, съдържащи обвинявания против безпристрастността на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
Гюлен живее в самоналожено заточение в Пенсилвания от 1999 година В изявлението можете да видите в какви условия живее Гюлен. Какво тъкмо споделя пред екипа на малкия екран моте да прочетете. Интервюто е субтитрирано на британски език.

Духовникът съобщи в изявлението, че един от някогашните външни министри в Турция, който той назова собствен другар, му споделил, че Ердоган може да бъде спрян единствено в случай че западните и мюсюлманските страни се обединят против него.
Партията на справедливостта и развиването (ПСР) има излъчени от нея петима външни министри, като Мевлют Чавушоглу към момента е на поста си. Останалите четирима външни министри бяха Абдула Гюл, Али Бабаджан, Ахмет Давутоглу и Феридун Синирлиоглу. Гюл, Бабаджав и Давутоглу неотдавна се обърнаха против президента Ердоган и се носят клюки, че основават нова политическа партия.
В изявлението Гюлен също призна, че е имал въздействие върху турската политика посредством своите почитатели, до момента в който е бил в съюз с ПСР преди 2013 година
В изявлението той посъветва Турция да одобри американската конституция.
Гюлен също по този начин даде висока оценка на актуалното състояние на Египет и съобщи, че то може да бъде модел за подражателство, в случай че се държи в „ сдържаност и баланс “, подкрепяйки дейностите на Абдел-Фатах ал-Сиси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР