Египет се готви да лекува ранени палестинци от бомбардираната Ивица

...
Египет се готви да лекува ранени палестинци от бомбардираната Ивица
Коментари Харесай

На живо: Египет ще приеме ранени жители на Газа през ГКПП Рафах

Египет се готви да лекува ранени палестинци от бомбардираната Ивица Газа, започвайки от сряда, с отварянето на граничен пункт за хора след седмици на война, споделиха медицински източници и източници по сигурността. Граничните управляващи в ръководената от Хамас Ивица Газа споделиха, че Египет се е съгласил да пропусне 81 от най-тежко ранените в сряда през Рафа, единственият пропускателен пункт, който не се управлява от Израел. Следете нашия блог онлайн за най-новите актуализации. Всички часове са парижко време (GMT+1).

Израелските сили са взели участие в " яростни борби " с бойци на Хамас надълбоко в линията Газа, сподели армията във вторник, добавяйки, че е блъснала 300 цели на Хамас през миналия ден и е умъртвила десетки бойци. Наземните интервенции в Газа са съсредоточени най-вече на север, в това число град Газа, споделиха от армията.

Приблизително 800 000 палестинци в Газа са избягали на юг, макар че израелските въздушни удари са блъснали целия обсаден анклав. Повече от половината от 2,3-милионното население на територията е напуснало домовете си, като стотици хиляди са се приютили в препълнени учебни заведения, ръководени от Организация на обединените нации, превърнати в приюти, или в лечебни заведения дружно с ранени пациенти.

Израелските въздушни удари удариха гъсто обитаем бежански лагер в линията Газа във вторник, убивайки минимум 50 палестинци и пълководец на Хамас, а медиците се бориха да лекуват жертвите, като даже сложиха операционни зали в болничните коридори.

Служител на Световната здравна организация сподели във вторник, че „ злополука за публичното здраве “ е неизбежна в Газа на фона на пренаселеността, всеобщото разселване и вредите на инфраструктурата за водоснабдяване и канализация.

Най-малко 8 525 палестинци, в това число 3 542 деца, са били убити при израелски удари против Газа от 7 октомври насам, сподели във вторник министерството на опазването на здравето в следената от Хамас територия.

 

03:30 сутринта: Палестинският телеком споделя, че връзките и интернет услугите са изцяло прекратени в Газа

Палестинската телекомуникационна компания или Paltel съобщи в сряда в обява в платформата за известия X, че връзките и интернет услугите са изцяло прекратени в Ивицата Газа заради наново спиране на интернационалния достъп.

Paltel е най-големият телекомуникационен снабдител в Газа.

03:15 сутринта: Заподозрян в ареста за издание на онлайн закани за еврейски студенти в университета Корнел

Студент от университета Корнел беше задържан във вторник и упрекнат в издание на заплашителни изказвания онлайн за еврейски възпитаници в учебното заведение, споделиха чиновници на реда.

Патрик Дай, 21, младши от Питсфорд, Ню Йорк, е упрекнат в федерална наказателна тъжба с издание на закани за ликвидиране или пострадване на различен посредством междущатски връзки, съгласно взаимно известие на прокуратурата на Съединени американски щати, ФБР, щатската полиция на Ню Йорк и полицията на университета Корнел.

12:30 сутринта: Байдън и кралят на Йордания разискаха увеличение на помощта за цивилните в Газа, споделя Белият дом

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и кралят на Йордания Абдула разискаха във вторник споделения си ангажимент за увеличение на помощта за цивилните в Газа по време на спора Израел-Хамас, оповестиха от Белия дом.

Двамата мъже също по този начин повториха значимостта на отбраната на живота на цивилните и че е извънредно значимо да се подсигурява, че палестинците няма да бъдат принудително разселени от Газа, сподели Белият дом

23:15pm: Блинкън ще посети Израел в петък, накарайте други спирки в района

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще посети Израел в петък за срещи с членове на държавното управление там и по-късно ще направи други спирки в района, сподели Държавният департамент във вторник на фона на спора Израел-Хамас.

„ Министър Блинкен ще пътува до Израел в петък за срещи с членове на израелското държавно управление и по-късно ще направи други спирки в района “, сподели представителят на Държавния департамент Матю Милър.

Ключови събития от вторник, 31 октомври:

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето заяви, че минимум 50 души са били убити във вторник при израелска бомбардировка на бежанския лагер Джабалия в Северна Газа. Израелската войска удостовери, че ударът е ориентиран към основен пълководец на Хамас, обвързван с нападението от 7 октомври.

Френското външно министерство заяви, че две френски деца са починали в линията Газа и повтори апела си за филантропична пауза в боевете сред Израел и Хамас. < p> Египетските управляващи ще разрешат на 81 поданици на Газа, които бяха тежко ранени в седмиците на бомбардировките, да влязат в Египет в сряда, с цел да завършат лекуването, споделиха палестинските гранични управляващи.

Йеменските бунтовници хути, подкрепяни от Иран, споделиха, че са атакували Израел във вторник, като „ огромна партида балистични ракети “ и „ огромен брой въоръжени самолети “ против районния безжалостен зложелател на Иран.

Боливия съобщи във вторник, че е прекъснала дипломатическите си връзки с Израел поради офанзивите му против Ивицата Газа, до момента в който съседите Колумбия и Чили отзоваха своите посланици в страната от Близкия изток за съвещания.

(FRANCE 24 с AFP, AP и Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР