Египет измъкна минимална победа с 1:0 над Гвинея-Бисау във втория

...
Египет измъкна минимална победа с 1:0 над Гвинея-Бисау във втория
Коментари Харесай

Салах и ВАР донесоха първа победа на Египет на Купата на африканските нации

Египет измъкна минимална победа с 1:0 над Гвинея-Бисау във втория си мач от група " D " на Купата на африканските народи. Това бе първи триумф за " Фараоните " в шампионата, които направиха огромна крачка към класиране на 1/8-финалите. Единственият гол в мача означи Мохамед Салах в 70-ата минута, а шансът също бе на страната на египтняните, откакто изравнително попадение на Мама Балде в 83-ата минута бе анулирано след намесата на ВАР.

Египет можеше да поведе още във 2-ата минута, когато изстрел по земя на Салах се отби от гредата. След това и Мостафа Мохамед насочи диагонален шут в 18-ата минута, само че и той срещна гредата.

В края на полувремето " Фараоните " пропуснаха още две чудесни благоприятни условия. Първо в 43-ата минута мощен шут на Амр Ел Сулия рикошира в бранител и профуча до рисково покрай вратата. След това в 45-ата минута Салах стреля в близкия ъгъл, само че вратарят на противника избави.

И второто полувреме стартира с две чудесни положения за Мостафа Мохамед, който първо с глава пропусна от близко, а по-късно негов отдалечен шут бе избавен от вратаря.

В 70-ата минута натискът на " Фараоните " най-сетне даде резултат. Амр Ел Сулия центрира към Салах в пеналта, който с шут от воле прати кълбото в мрежата.

Гвинея-Бисау можеше да се върне в мача в 83-ата минута, когато Мама Балде означи хубав гол, който не бе зачетен. Той получи пас на тъча, пребори директния си надзирател, нахлу в наказателното поле и с диагонален удар се разписа за 1:1. Съдията обаче бе привикан да прегледа обстановката с ВАР и реши, че нападателят е направил нарушаване в хода на офанзивата и попадението бе анулирано.

В последна сметка Египет удържа успеха и с 3 точки заема 2-ото място във краткотрайното класиране в групата. Гвинея-Бисау резервира 3-ата си позиция с 1 извоювана точка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР