Египет депортира германски гражданин от египетски произход рано в петък,

...
Египет депортира германски гражданин от египетски произход рано в петък,
Коментари Харесай

Египет депортира германски граждани за подозрения в тероризъм

Египет депортира немски жител от египетски генезис рано в петък, който задържа в летището в Кайро предишния месец по съмнение в скрит план за тероризъм, оповестяват управляващите, представени от " Таймс оф Израел ".

23-годишният гражданин на Гьотинген Махмуд Абдел Азиз е репатриран с ранен утринен полет до Франкфурт в съгласуваност с немското посолство, откакто е бил разпитан от полицията. Той бе арестуван на 27 декември.

Служители по сигурността настояват, че разпитите разкриват, че той има вяра в екстремистката идеология на " Ислямска страна ".

Друг арестуван немец, 18-годишният Иса Ел Сабах от Гисен, към момента е в ареста. Той е спрян на летище Луксор на 17 декември и управляващите също го упрекват, че поддържа идеологията на ислямистите, която пази тероризма.

Кристофър Бургър, представител на външното министерство, разяснява пред кореспонденти в Берлин, че египетските управляващи са удостоверили, че Ел Сабах е арестуван, само че немското посолство към момента не е получило консулски достъп до него. " Всичко, което получихме от управляващите, е потвърждението, че той е арестуван ", сподели той.

Германските медии оповестяват, че и двамата млади мъже са пътували с желание да посетят родственици, баба и дядо. Върховната прокуратура за държавна сигурност в Египет води следствие за мъжете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР