Eфективният подход към дигиталната трансформация може да подобри устойчивостта на

...
Eфективният подход към дигиталната трансформация може да подобри устойчивостта на
Коментари Харесай

Цифрова трансформация? Нуждите вече са различни


Eфективният метод към цифровата промяна може да усъвършенства устойчивостта на бизнеса и да донесе нови благоприятни условия за напредък (снимка: CC0 Public Domain)

Много от лицата, вземащи решения за ИТ, са решили да преразгледат фокуса на своите тактики за цифрова промяна. Причината е в редица фактори, в това число икономическите усложнения и нуждата да се отговори на условията на клиентите.

Независимо от усложненията обаче компаниите не престават да влагат уверено в тактики за цифрова промяна. Повечето от напъните са ориентирани към възстановяване на успеваемостта и устойчивостта на бизнеса. Това разкриват данни от последното изследване за цифровата промяна от Couchbase.
още по темата
„ ИТ модернизацията и цифровата промяна са жизненоважни стратегически начинания за обещано дружество – без значение дали спомагат за приложението на нови технологии като генеративния AI, дали основават нови услуги или пък построяват резистентност във времена на неустановеност “, изясни Рави Маюрам, основен механически шеф в Couchbase.

„ Резултатите от изследването демонстрират по какъв начин ефикасният метод към цифровата промяна, възползвайки се изцяло от напредъка в областта на данните, облачните технологии и AI, може да помогне за възстановяване на устойчивостта на бизнеса и в това време да донесе нови благоприятни условия за напредък “, добави той.

Дистрибуция

От позиция на канала предизвикването е да се схванат мотивациите на клиентите и да се даде вярната композиция от технологии и услуги, разкрива проучването. Далеч не всички решения към този момент носят „ високи равнища на прелест “, съгласно разбора.

Проучването на Couchbase демонстрира, че целите за цифровата промяна са се трансформирали през последните няколко години и не престават да се развиват заради макроикономическия климат.

Така да вземем за пример 78% от лицата, вземащи решения в ИТ, са трансформирали главните си цели за промяна през последните три години. 54% показват, че са станали по-склонни да реагират на пазарните условия и на желанията на клиентите, с цел да останат организациите им съответни.

Успешни вложения

Въпреки измененията и опасенията обаче проучването изрично удостоверява, че компаниите не престават да влагат в цифрова промяна. Повече от половината (53%) от предприятията или реализират задачите си, или даже изпреварват планувания прогрес.

Много респонденти в изследването са на мнение, че модернизацията би повишила устойчивостта на бизнеса. Подобряването на пазарното наличие и отключването на повече усъвършенствания на успеваемостта се преглеждат като метод за справяне с някои от икономическите провокации на днешния ден.

Предизвикателства

Друга област на вложения, разкрита от изследването, е обвързвана с натиска, на който доста ИТ водачи са подложени от съответните организации с настояването да възприемат нови технологии. Списъкът с области, в които каналът може да помогне, включва „ безсървърни калкулации “, калкулации в периферията и IoT, както и технологиите за основаване на приложения с малко код или без писане на код.

Предизвикателните макроикономически условия не престават да са характерност на пейзажа в този момент, както и през цялата година. Мнозина от запитаните признават, че бюджетите на клиентите са се стегнали и е налице предпочитание да се направи повече с по-малко средства.

„ Ясно е, че ИТ и бизнес водачите признават смисъла на вложението в рационализация, с цел да подтикват трансформацията и да реализират дейно своите краткосрочни и дълготрайни цели “, сподели Маюрам.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР