EemsEnergyTerminal, дъщерното дружество на Gasunie, подписа съвместен договор с Shell

...
EemsEnergyTerminal, дъщерното дружество на Gasunie, подписа съвместен договор с Shell
Коментари Харесай

Нидерландия удвоява вноса на втечнен газ

EemsEnergyTerminal, дъщерното сдружение на Gasunie, подписа взаимен контракт с Shell Western LNG и чешката SEZ за доставка на 7 милиарда куб. м газ за плаващ терминал в пристанище Емсхафен в Нидерландия, заяви операторът на оборудването, представен от АП.

EemsEnergyTerminal чака останалите 1 милиарда куб. м от потенциала да бъдат продадени през идващите месеци.

" Газпром " спря газа и за Нидерландия

Следващата ще е Дания

До тази година Нидерландия разполагаше с терминал за полутечен природен газ единствено в пристанището на Ротердам. Разширяването на Емсхафен и усъвършенстването на Ротердам ще удвоят потенциала за импорт на полутечен природен газ .

Терминалът за полутечен природен газ в пристанище Емсхафен ще се състои от два плаващи модула за предпазване и регазификация (FSRU) - Exmar S188 и Golar Igloo. S188 неотдавна дойде в пристанището на Ротердам, където ще бъде квалифициран за потребление в Емсхафен.

Очаква се двата FSRU да дойдат в пристанището на Емсхафен в края на август. Общият им потенциал е към 8 милиарда кубични метра годишно.
 Нидерландия блокира 20 яхти поради глобите против Русия и Беларус
Нидерландия блокира 20 яхти поради глобите против Русия и Беларус

Луксозните плавателни съдове са под засилено наблюдаване

Според известието за пресата през идващите пет години инсталациите FSRU в пристанище Емсхафен ще преобразуват втечнения природен газ назад в газообразна форма.

Терминалът ще може да съхранява и полутечен природен газ. Очаква се първият полутечен природен газ да бъде доставен в мрежата още тази есен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР