Едва три дни след края на Мастърс турнира в Индиън

...
Едва три дни след края на Мастърс турнира в Индиън
Коментари Харесай

Зрелище в Маями: Възможни срещи Медведев - Мъри и Кирьос - Рубльов още на старта

Едва три дни след края на Мастърс шампионата в Индиън Уелс следва да стартира идната конкуренция в календара на АТР - Miami Open. Битките сред топ играчите ще започват още този четвъртък, като жребият към този момент беше изтеглен, а дано с вас да отправим един взор към очакващите ни конфликти във Флорида.

Водач на схемата е международният номер две Даниил Медведев, който ще започва присъединяване си непосредствено от втори кръг, а там ще премери сили с Федерико Делбонис или участващия с уайлдкард - Анди Мъри. Оттам насетне пътят на руснака на пръв взор не наподобява сложен, тъй като той евентуално следва да се изправи против Кристиан Гарин и Роберто Баутиста Агут, само че в тази част попадна и изненадата на шампионата в Индиън Уелс Дженсън Бруксби, който към този момент един път сподели, че е кадърен да се опълчи даже и на най-хубавите в Тура.

На четвъртфиналите пък бихме могли да станем очевидци на една любопитна среща, защото защитаващият първенец Хуберт Хуркач е измежду евентуалните съперници на Медведев на този стадий от надпреварата. Преди това обаче полякът ще има нелеката задача да надиграе както Аслан Карацев, по този начин и Денис Шаповалов, с цел да резервира вярата за втори трофей на Мастърс равнище жива.

В горната половина място откри и Стефанос Циципас, чието показване през последните седмици е надалеч от впечатляващо. Гъркът ще бъде съществено тестван в Калифорния и ще би трябвало да бъде на висота още през цялото време, защото във втория си мач следва да премери сили с Алекс де Минор.

Впоследствие за международния номер пет няма да става по-лесно. На осминафиналите бихме могли да забележим повтаряне на епичния мач от US Open 2021 сред Циципас и Карлос Алкарас, до момента в който по-късно евентуален противник на гърка се обрисува да бъде Феликс-Оже Алиасим, в случай че преди този момент той не допусне проваляне от първенеца на BNP Paribas Open - Тейлър Фриц.

Долната част на схемата е не по-малка забавна, а там на върха е подложен Александър Зверев. Той ще стартира присъединяване си с мач против Борна Чорич или квалификант, а идващото затруднение по пътя му евентуално е Григор Димитров. На осминафиналите международният номер четири се обрисува да се изправи против Диего Шварцман в спор за място измежду най-хубавите осем в конкуренцията. За Зверев компликациите не завършват на този стадий, тъй като за да продължи към полуфиналите, той следва да срещне някой всред Камерън Нори, Джон Иснър и постоянно непредвидимия Александър Бублик.

Не може да пропуснем и съществуването на Андрей Рубльов. В последната четвърт от схемата се очертват повече от любопитни срещи през цялото време, като ни следва да забележим конфликт сред руснака и Ник Кирьос. Победителят всред двамата ще срещне Фабио Фонини, преди възможният осминафинал против подгласника от 2021 Яник Синер.

Тук попадна още Матео Беретини, който следва в трети кръг да излезе в конфликт с локалния любим Франсис Тиафо, преди евентуалният дуел с Райли Опелка или Гаел Монфис в спор за място измежду последните четирима. Надпреварата в Маями дава обещание да бъде повече от вълнуваща, а ето и цялостният чоп за идното издание на събитието:

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР