Едва преди дни стартира дългоочаквания сезон седем на най-хитовия сериал

...
Едва преди дни стартира дългоочаквания сезон седем на най-хитовия сериал
Коментари Харесай

Том Влашиха: Ако знаех какъв хит ще стане Игра на тронове, надали щях да стана част от него

Едва преди дни започва дълго чакания сезон седем на най-хитовия сериал - " Игра само че тронове ".

В първия епизод видяхме по какъв начин Ед Шийрън си припява край огъня във Вестерос, а Джон Сноу се е заел със задачата да открие огромно находище на драконово стъкло, с цел да завоюва войната против идващите бели бродници. И до момента в който огромните семейства от всички краища на Седемте кралства се готвят за война, Аря Старк води своята персонална, която стартира от дълго време. 

За следващ път тя потвърди, че е смел войник и е усвоила всичко, което научи в храма на Многоликия господ от неговия почетен сановник - Жакен Х`Гар, в чиито облик влезе немският артист Том Влашиха. Безликият сановник сега се готви за идването си в България - особено за българското издание на Аniventure Comic Con, което ще се състои на 9 и 10 септември.

Заедно с него ще дойдат и други звезди от " Игра само че тронове " и една от най-великите фантастики на всички времена - " Междузвездни войни ". Те ще се включат специфичен панел по време на фестивала и ще се срещнат с почитателите си у нас.

Том Влашиха, 44, е роден в Дона, Германия, а от 1995 година до през днешния ден е взел участие в стотици филми, сериали и театрални представления. Звездата му на международната сцена изгрява през 2012 година, когато взима присъединяване в " Игра на тронове ".

Макар че не влиза в облика на един от основните герои, ролята му оставя мощно усещане със своята тайнственост, а до през днешния ден не е разкрита изцяло задачата на Жакен Х`Гар в света на сериала. Със сигурност обаче едно е ясно - обърканият словоред и неразбираем диалект на Х`Гар му отредиха място измежду обичаните герои в сериала. 

За актьорската игра, " Игра на тронове ", визитата му в България и Аniventure Comic Con си приказваме с жреца на Многоликия господ - Том Влашиха.

Том Влашиха, Снимка: André Roehner

Ти си артист в кино и телевизионни продукции, а също по този начин и в театъра. Имаш ли афинитет към избран род, къде се чувстваш най-добре?

Едно от нещата, които одобрявам най-вече в работата си, е, че постоянно мога да се изненадам. Имам афинитет към положителни сюжети - жанрът няма значение. Обичам да пробвам допустимо най-вече разнообразни неща.

След всички години на сцената - от 1995 година до в този момент, какво ти взе и даде актьорската игра? Как успяваш да се съхраниш след толкоз доста превъплъщения в разнообразни хора?

За благополучие нямам признаци на делене на личността, тъй като не мога напълно да изляза от един облик. Да бъдеш артист значи да преживееш доста неща, които другояче не би могъл в действителния живот. Обичам си работата.

Въпреки множеството си функции, в България си най-известен с ролята на Жакен Х`гар, жрецът на Многоликия господ, от " Игра на тронове ". Как стана част от един от най-известните сериали в света?

Отидох на прослушване за ролята през 2011 година За благополучие в никакъв случай на бях чувал за книгите, върху които е основан сериалът. За това и не бях нервозен по време на кастинга. Когато върших записите, които да изпратя на продуцентите, бях спокоен, само че в случай че знаех какъв брой прочут ще стане сериалът, едва ли щях да да стана част от шоуто.

Какво най-вече ти харесва в ролята на жреца на Многоликия господ?

Той е доста мистериозна персона, има необикновен метод на говорене. Тайните на екрана са постоянно добра концепция, тъй като притеглят фена и го увличат във кино лентата. 

Как влезе в ролята на човек, който напълно е загърбил личността и егото си? Сигурно ти е било мъчно...

Не беше толкоз мъчно. Сценаристите са в действителност страхотни и всеки от героите е рисково богата персона и един артист може да черпи ужасно доста от толкоз доста материал. Характерът на Жакен се дефинира основно от необичайния му метод на говорене. 

В България " Игра на тронове " е безспорен шлагер. Няма по какъв начин да не те попитам - ще ни разкриеш ли нещо от сезон сезон и най-много за ролята на жреца на Многоликия господ. Какво да чакаме от Жакен във връзка с Аря Старк?

Добър опит, само че, несъмнено, няма да скапвам историята. 

Ако би трябвало да опишеш възприятието на сцената на " Игра на тронове с една дума, коя би била тя?

Благословия.

През септември ще пристигнеш в България, с цел да се включиш в Аniventure ComicCon. За пръв път ли ще дойдеш у нас, какви упования имаш?

Бил съм няколко пъти в България, даже съм пътувал малко из страната. Първият път, когато пристигнах, беше през 2004 година, с цел да фотографирам филм за малкия екран - " Icon ". Няколко години по-късно пристигнах, с цел да снима епизод от сериала " Crossing Lines ". Винаги, когато не съм на фотоси, вземах кола чартърен и обикалях. Успях да посетя Рилския манастир и Черно море. Харесва ми какъв брой е разнообразна страната ви.

Какво да чакаме от теб на фестивала? Имаш ли изненади за българските си почитатели?

Подобни фестивали са неповторим метод да се срещнеш с почитателите си лице в лице и да чуеш техните хрумвания и теории. Страхотно е да видиш какъв брой са въодушевени хората за едно шоу.

Какви са проектите ти за напред? Може би още фантастични функции?

Току що се връщам от премиерата на един филм, в който участвах предходната година - " Berlin Falling ". Страхотен филм, който дава взор върху една доста настояща тематика - терора и последствията от него. Очакват ме още няколко забавни плана. За тях обаче не мога да приказвам още, само че съм сигурен, че ще намерят доста почитатели. 

Билети и повече информация за фестивала Аniventure Comic Con, по време на който ще се включи Том Влашиха, ще намерите тук.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР