Едва на 38 години, вчера внезапно почина тенорът Христо Ганевски,

...
Едва на 38 години, вчера внезапно почина тенорът Христо Ганевски,
Коментари Харесай

Млад солист на варненската опера почина внезапно

Едва на 38 години, през вчерашния ден ненадейно умря тенорът Христо Ганевски, солист на Държавна опера Варна. Поклонението ще бъде на 3 юни от 11.00 часа в Ритуалната зала на Централните гробища, оповестиха от екипа на операта.

Роден във Варна, приключил НУИ „ Добри Христов “ и Музикална педагогика в Шуменския университет " Епископ Константин Преславски ", той извървя целия си креативен път във Варненската опера. Постъпва като хорист през 2009 година, а след блестящото му преобразяване в ролята на Граф Монте Кристо в международната премиера на едноименния мюзикъл през 2016 година е назначен за солист.



На оперната сцена Христо Ганевски построи забележителни облици като Абдало в „ Набуко “, Император в „ Турандот “, Принц Ямодоро в „ Мадам Бътерфлай “, Вестител в „ Аида “, Улдино в „ Атила “, Артуро в „ Лучия ди Ламермур “, Бенволио в „ Ромео и Жулиета “ и други Аплодирахме го на сцената и в редица оперни и оперетни концерти, измежду които „ С музиката на Щраус “, „ Латино пристрастености “ и други

" Христо Ганевски трябваше да взе участие и в церемония концерта „ Tutto Verdi ”, който на 16 юни ще открие XIV издание на Опера в Летния спектакъл. Вместо това, ще го изпратим с болежка и горест във безконечния му път... Почивай в мир, приятелю! Съболезнования на околните! ", това написаха сътрудниците му от варненската опера. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР