Едва ли ще се изненадате от факта, че основната цел

...
Едва ли ще се изненадате от факта, че основната цел
Коментари Харесай

Ето къде ще откриете най-евтините стоки в един супермаркет

Едва ли ще се изненадате от обстоятелството, че главната цел на един супермаркет е да ни накара да похарчим колкото се може повече пари. Мениджърите на магазините употребяват най-различни трикове, с цел да ни манипулират и да ни предразположат към харчене.

Подредбата на продуктите е един от тях. Вгледайте се по-внимателно и ще видите, че най-скъпите артикули са на рафтовете, които са на равнището на очите на клиентите. Това е по този начин, тъй като се счита, че човек ще посегне към най-близкия, комфортен и явен артикул, вместо да се заглежда много-много нагоре и надолу.

Малко по-евтините неща се намират на рафтовете над и под този на равнището на очите, а най-евтините са на най-долната етажерка. Тази класификация се ползва изключително постоянно в секциите за млечни артикули.

Също по този начин в супермаркетите поставят стоките, чийто период на валидност скоро ще изтече, по-напред, с цел да се продадат повече от тях. Така че в случай че ви би трябвало нещо по-прясно, ще би трябвало да се протегнете във вътрешността.

Съветваме ви също по този начин да внимавате със артикули, които явно са били опаковани няколко пъти (например сирена), тъй като евентуално срокът им на валидност е напълно близо или даже към този момент е изминал.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР