Едва ли само преди малко повече от седмица много хора

...
Едва ли само преди малко повече от седмица много хора
Коментари Харесай

Слави Трифонов за премиер, шоуто – за правителство. Силни и слаби страни

Едва ли единствено доскоро повече от седмица доста хора са си представяли, че Слави Трифонов може да ни ръководи. Ама в действителност. Или най-малко обществено, само че хайде да не започвам от трето изречение с мрачни упования. Но ето, че тази опция – ръководство на Трифонов, наподобява много действителна. Въпросът е какво ще стане, в случай че се случи по този начин.
Със сигурност единствено времето ще покаже. Но това не значи, че не може да поговорим по тематиката. Ще се оправи ли Слави като министър председател и ръководещ?
Силни страни

А) Има гений на управител. Все отново удържа в непризнателен отрасъл като развлекателния две десетилетия. Ама нямал рейтинг от години, но това, но това – на изборите се видя какъв брой рейтинг има. За да удържиш на огромната шоу сцена толкоз дълго, не може да нямаш организаторски умения. Твърдо имам вяра, че положителният министър председател е като положителния началник – намира си подчинени, които схващат даже повече от него, само че той е индивидът, който най-добре канализира напъните им по този начин, че да се отплащат.
Б) Има опит като за политиката. Да, друг, класическият, само че да не забравяме от кое място потегли – продажба на мартеници в подлеза при ЦУМ. Трифонов беше задоволително пробивен и мина през смутни години с триумф.
Слаби страни
1. Здравето. Не приказките за ковид имам поради. Още преди този момент Слави не беше в положително здраве и това е обществена загадка. За работа като министър председател да не си в положително здраве няма по какъв начин, изключително в случай че ти е първи мандат. Това са толкоз отговорности, отговорности, тактики, лавиране сред мощни ползи и с мисъл да работиш за тези, които са те избрали, че не можеш да си позволиш да си болен.
2. Лидер. Това е слаба страна, тъй като без Слави Трифонов партията му си отпътува скоропостижно. Ако ГЕРБ е лидерска партия, то тази на Слави е най-малко на втора степен – тъй като ГЕРБ натрупа управнически опит и даже без Борисов надали бързо би изчезнала като партия – има към този момент фрагменти, които ще опитат да обединят структурите към себе си, в случай че Бойко Борисов го няма и в някаква степен евентуално ще съумеят. Но при " ИТН " няма заместници на Трифонов, изрично.
3. Експертиза. Да управляваш страна не е като да управляваш една компания. Затова би трябвало да имаш фрагменти. Смятам, че Слави е мислил и за това – спомнете си кастингите за политици, които правеше. Въпросът е какво тъкмо е разкрил при тези кастинги – малко хора са следили предавания часове наред, само че и в случай че има нещо обещаващо, Трифонов евентуално не излъчвал обществено значителното. Въпреки това, до доказване на противното работата с фрагментите е сериозен проблем – освен това на приблизително управническо равнище. Не е инцидентно, че в армията най-важният пост е на сержанта – един шеф на кабинет или шеф на дирекция, или заместниците им, които дават отговор директно за оперативната активност на органите, движещи даден бранш, умерено могат да създадат толкоз доста мръсотии на който и да е министър, че свят ще им се завие. И Бойко Борисов си го сподели – за последователите на ГЕРБ, които чакат като чакали. Те са навръх това приблизително равнище – бомби със закъснител за всяко друго ръководство!
4. Зависимости. Тук за всеки, който помни малко повече от това, което е ял през вчерашния ден или всеки, който се е поинтересувал какво е ставало преди да се е родил и проходил, е очевидно. Има задоволително фотоси от мутренските години в края на предишния век, има ги и предаванията на " Шоуто на Слави " с Ахмед Доган, с Бойко Борисов – тогава, в първото десетилетие на тоя век. А и предаването от 2012 година звучи доста забавно... Знакови реплики, знаково държание. Дали е било единствено за шоуто или не тъкмо? По-нагоре приказвах за триумфа на Трифонов – без поддръжка, подобен триумф не може да има. Въпросът е ти какво си давал за тази поддръжка или какво имаш да даваш?!


За край – един типичен разбор на починалия към този момент доктор Тони Филипов. Дано не се окаже доста правилен, но...: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР