Едва ли има по-неловка ситуация от тази да заговорите непознат

...
Едва ли има по-неловка ситуация от тази да заговорите непознат
Коментари Харесай

Науката обяснява: Как да започнете разговор с човек, който ви привлича

Едва ли има по-неловка обстановка от тази да заговорите чужд човек, който ви притегля. Сякаш стомахът ви е цялостен с пеперуди, а в устата ви има сливи. „ Ъ, да, ъ, по какъв начин си? “.

За благополучие, обществената просвета е направила малко емпирични изследвания, които ще ви покажат по какъв начин да започнете сходен разговор.

Представяме ви изследването, оповестено в Sex Roles и ръководено от психолога Крис Л. Клиенке от Университета на Аляска. Той е предиздвикал 600 души да оценят успеваемостта на три типа метода за начало на разговор.

Реплики за свалки от вида на „ Вярваш ли в любовта от пръв взор или да мина отново? ".

Напълно безобидни въпроси с отворен край от вида на „ Какво мислиш за тази група? “ или „ Кой е обичаният ти тим? “

Директен метод от вида на „ Сладка си/сладък си. Мога ли да те почерпя едно пиво? “.

Оказва се, че мъжете и дамите се разграничават много в желанията си. Докато първите биха избрали по-директен метод, дамите избират въпросите с отворен край.
Едва ли е неочакван фактът, че малко на брой избират репликите за свалки. Авторите настояват, че те не престават да съществуват, защото и до ден сегашен се „ постановат от известните книги и списания. Те подтикват фантазиите ни с истории, завършващи с сполучлива свалка след сходна имитация доста по-често, в сравнение с е в реалност. “

В края на краищата – най-добре е да започнете разговора с нещо безобидно.

„ Този вид начало на диалога си има едно главно преимущество – то дава един по-малко заплашителен подтекст за отговор от страна на другия човек “, пишат създателите.

Източник: Business Insider
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР