Едва ли има човек, работил в офис - независимо малък

...
Едва ли има човек, работил в офис - независимо малък
Коментари Харесай

Жените работят по-добре в по-топли помещения, сочи ново проучване

Едва ли има човек, работил в офис - без значение дребен или огромен, който да не се е сблъсквал с този проблем - температурата на помещението. За едни тя постоянно е прекомерно ниска, а за други тъкмо противоположното. И до момента в който някой скрито подвига или смъква градусите на климатика, а различен все отваря или затваря най-близкия до него прозорец, учените подвигат залога на борбата сред половете във връзка с офисния термостат благодарение на ново проучване, за което оповестява " Гардиън ".

Проучване, оповестено в сряда в журнала PLOS One, демонстрира, че дамите са доста по-продуктивни в по-топли пространства. Мъжете от своя страна работят по-добре на по-хладно.

Изследването, извършено в Германия, е тествало способността на 500 мъже и дами да извършват поредност от задания на разнообразни температури.

При по-високи температури дамите се оправят по-добре с математически и вербални задания, до момента в който при мъжете е противоположното.

При дамите повишението на продуктивността при работа в по-топли пространства е била " доста по-голяма ", в сравнение с спада в продуктивността при мъжете.

" Откритията ни допускат, че смесените работни пространства могат да покачат изцяло продуктивността си, като настроят термостата си малко по-високо от сегашния стандарт ", се споделя в изследването.

Това би облекчило дамите, които постоянно ностят в допълнение облекла на работа като пуловери, шалове, чорапи и даже одеала, с цел да се топлят в офисите. То евентуално изяснява и за какво мъжете, които носят костюми и вратовръзки, са толкоз настоятелни в опитите си да върнат работните си места в изискванията на ледена епхоха, отбелязва изданието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР