Едва ли има човек, който не е страдал от болки

...
Едва ли има човек, който не е страдал от болки
Коментари Харесай

15 минути на ден и без повече болки в гърба

Едва ли има човек, който не е страдал от болки в гърба. Неправилната позиция на тялото през целия ден, безпокойството и стресът, наднорменото тегло и даже методът, по който вървим, са фактори, които провикират този внимателен регион да бъде изложен на повече или по-малко натоварен дискомфорт.

Изчислено е, че съвсем 85% от популацията на Европа има проблеми с гърба, заради разнообразни аргументи. Данни сочат, че водим затънал метод на живот, нямаме здравословни привички, не спортуваме задоволително и не съблюдаваме режим на здравословно хранене.

За да се постави завършек на тези болки, не се нуждаем от часове спортни практики, както и да злоупотребяваме с болкоуспокояващи. Просто би трябвало леко да променим рутината си. Например, можем да ставаме на всеки час и половина работа, с цел да протягаме краката си , да се разхождаме за две минути по коридора и още веднъж да седнем.

 Снимка 356499

Друга концепция би била да понижим заседналата активност, като времето, което прекарваме на дивана в гледане на телевизия, да вземем за пример. Препоръчително е да се възползваме от ежедневните действия като ги превърнем в разходки - да създадем по този начин, че едно пазаруване на самун да ни лишава 15, а не 5 минути.

Що се отнася до храната, в случай че гърбът ни боли непрестанно, евентуално това е, тъй като сме натрупали няколко кг в коремната област. Ето за какво, в случай че понижим приема на мазнини и алкохол през седмицата, сигурно ще редуцираме коремния периметър, а гърбът ни няма да страда толкоз доста.

Тези препоръки ще ни оказват помощ да подобрим проблемите с гърба, само че в случай че го комбинираме с извършения, ще се почувстваме ужасно и ще можем изцяло да се отървем от дискомфорта в гърба.

Kоляно до гърдите 1

 Снимка 356491

Лягаме по тил с лице нагоре. Краката са сложени на пода. Сгъваме единия крайник и придърпваме коляното към гърдите благодарение на ръцете, до момента в който другият крайник стои обтегнат на пода. Задържаме позицията за 15 секунди и сменяме краката. Повтаряме упражнението три пъти с всеки крайник.

Коляно до гърдите 2

 Снимка 356495

Същият метод на деяние като предходното упражнение, само че го вършим и с двете колена едновременно. Задържаме колената до гърдите за 15 секунди и повтаряме три пъти.

Усукване

 Снимка 356490

Лицето е нагоре, а краката лежат на пода. Стъпалата на краката се слагат на пода сгънати, след което слагаме колената встрани (това придвижване се улеснява от тазобедрената става) и завъртаме главата в противоположната посока. Когато краката се допрян до земята, задържаме за 10 секунди, след което завъртаме краката от другата страна с гладко придвижване. Ще бъде задоволително да създадем това упражнение три пъти на всяка страна.

Позата на котката

 Снимка 356496

Заставаме на " четири крайници ", гърбът е прав и погледът е прикрепен в земята. Уверяваме се, че главата, вратът и гърбът са изцяло изравнени. Движението е следното: избутваме оптимално гърбът нагоре като котка, когато се усеща застрашена, задържаме за 10 секунди и се връщаме в стартовата позиция. Три повторения са изцяло задоволителни.

Всички извършения, които са разказани нагоре, се предлагат да бъдат направени незабавно щом се събудим и / или преди да си легнем, разкриват от испанското издание Hola.

 Коя е най-хубавата позиция за сън
Коя е най-хубавата позиция за сън

И по какъв начин да останем в нея, когато я " нацелим "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР