Едва ли има българин, който да не изпитва гордост, когато

...
Едва ли има българин, който да не изпитва гордост, когато
Коментари Харесай

Три златни медала по-късно – за какво мечтае биатлонистката Лора Христова

Едва ли има българин, който да не изпитва горделивост, когато чуе химна и види на най-високото ходило на стълбичката на отличените собствен съотечественик. А единствено преди седмици Лора Христова съумя да ни разчувства по този метод цели три пъти. Тя завоюва три златни медала от международното състезание по летен биатлон, провело се в Брезно, Словакия.

20-годишната Лора се оказа по-добра от всички в суперспринта, спринта и преследването. И тези триумфи не трябва да ни изненадват, тъй като хората, които я познават, знаят, че тя има мощна воля, доста е виновна и положителна.

Разбира се, няма по какъв начин да не попитаме Лора по какъв начин се печели не един, не два, а цели три златни медала от международно състезание по летен биатлон. Тя пък ни дава отговор типично па шампионски: " Постоянството и резистентност за мен са основни, резултатите не идват от през днешния ден за на следващия ден. "
 Снимка 633850

Лагерите са всекидневие за нея, тъй като единствено посредством тях може да се приготви по най-хубавия метод. В такива условия един ден на Лора стартира наложително със закуска, последвана от подготовка.

След нея идва ред на обяд, отмора и втората за деня подготовка. Едва по-късно Лора може да се отдаде на обичани занимания като гледане на филми и четене на книги. " И по този начин всеки ден. В почивните дни най-често излизаме на разходка със съотборниците. "

Разбира се, разлика има и в подготовката преди самите надпревари. " Тогава вършим повече скоростни тренировки, до момента в който през лятото вършим повече обемни ", коментира още Лора.
 Снимка 633848

Всъщност не е изненада, че тя спортува от дребна, само че все разнообразни спортове. Една пукотевица с пушка обаче накланя везните към биатлона.

" Минавайки около стадиона, всякога виждах по какъв начин биатлонистите упражняват. Един ден беше проведена подготовка за всички искащи. Реших да опитам, а откакто стрелях, незабавно се записах да упражнявам. "

Нещо, което не можем да забележим от дребния екран, гледайки я по какъв начин печели медали за България, е, че Лора се интересува от логика на психиката и самоусъвършенстване. Именно по този начин съумява да надгражда и да се учи от грешките си.
 Снимка 633849

Един сложен за нея миг е на младежкото международно състезание през 2021 година Тогава Лора е на косъм от спечелването на орден, само че бива дисквалифицирана поради позволена от нея техническа неточност. " Преживявах го дълго време, само че ми беше скъп урок. "

Като всеки състезател тя мечтае да завоюва орден от Олимпиада, само че до момента в който това се случи, остава крепко стъпила на земята и фокусирана върху надграждането на актуалните си резултати.

Какво ви дава биатлонът?

Дисциплина, която считам, че ще ми служи на всички места. Дава ми възприятие на независимост и задоволство, точност. Харесва ми, че има композиция от самостоятелно показване и отборно (щафети). Наслаждавам се на всеки един стадий от подготовката.

Летният или зимният биатлон е по-голямото предизвикателство?

Зимният, тъй като нееднократно се е случвало да се състезаваме при неприятни метеорологични условия. Но все пак си остава желан от мен пред летния.

Има ли биатлонист или състезател, на който се възхищавате и ползвате като мотивация?

Имайки няколко български биатлонисти, носили ни медали, мога да кажа, че всеки един от тях е мотиватор за мен. Както и за това, че задачите, към които се стремя, са постижими. Също по този начин намирам за доста вдъхновяваща Ивет Лалова, а биатлонистът, който одобрявам най-вече, е Мартен Фуркад.

Какви надпревари ви предстоят в близко бъдеще?

Предстоят международните купи за дами и младежкото Световно и Европейско шампионати. Целите ми са да съумея да покажа най-хубавото от себе си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР