Едва 50 км от републиканската пътна мрежа на територията на

...
Едва 50 км от републиканската пътна мрежа на територията на
Коментари Харесай

Едва 50 км от републиканската пътна мрежа в Ямболска област са в отлично състояние

Едва 50 км от републиканската пътна мрежа на територията на Ямболска област са в чудесно положение. Подмяната на пътни знаци коства годишно сред 100 и 150 000 лв. на регионалното пътно ръководство.

Около 640 км е републиканската пътна мрежа на територията на региона, от които 35 км са от автомагистрала "Тракия ". Освен тях още към 20 км са в чудесно положение, а всички други пътища се поддържат с кърпежи, посочи пред БНР шефът на регионалното пътно ръководство Галин Костов.

"Ние ги поддържаме със средствата, които са ни планувани за поддържане на пътната мрежа, това са главно с кърпежи, до равнище, което да осигурим сигурността на пътуващите ", сподели той.

Всяка година в региона се подменят към 500 пътни знака.

"Част от знаците остаряват, някои биват откраднати или от ПТП-та са съборени. Много от знаците са просто съзнателно повредени, огромна част са даже стреляни с револвери и пушки ", сподели още Костов.

В момента се слага хоризонтална и отвесна маркировка на пътя Ямбол - Сливен в ремонтирания главно сектор сред Ямбол и село Крушаре, който е с дължина близо 9 км.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР