Едуард Сноудън, известният американски разобличител, повтори продължаващите си опасения относно

...
Едуард Сноудън, известният американски разобличител, повтори продължаващите си опасения относно
Коментари Харесай

Едуард Сноудън отправи “последното си предупреждение” за Биткойн

Едуард Сноудън, известният американски изобличител, повтори продължаващите си опасения по отношение на функционалностите за дискретност на Биткойн или неналичието на такива в скорошно изказване.

Забележките на Сноудън се появиха още веднъж след значимо известие от екипа на Wasabi Wallet по отношение на решението им да преустановят своята “coinjoin ” услуга за съгласуване, която е основен детайл за възстановяване на поверителността на потребителите в Биткойн мрежата.

Изразявайки разочарованието си от постепенния прогрес на подобренията на поверителността в протокола на Биткойн, Сноудън насочи строго предизвестие, заявявайки:

Wasabi Wallet, основан от zkSNACKs, от дълго време е водач в напъните за подсилване на поверителността на Биткойн транзакциите посредством своята coinjoin услуга. Въпреки това, скорошна обява в блога на екипа на Wasabi Wallet очерта решението им да прекратят тази услуга от 1 юни 2024 година

„ След години на всеотдайни старания за възстановяване на поверителността на Биткойн, zkSNACKs, компанията, ръководеща развиването на Wasabi Wallet, избра да приключи своята услуга за съгласуване “, се изяснява в обявата, акцентирайки продължаващия регулаторен напън и императивът за правна изясненост като съществени фактори, влияещи върху тяхното решение.

Въпреки прекратяването на въпросната услуга, Wasabi Wallet ще продължи да работи като стандартен BTC портфейл. Екипът увери потребителите в непрекъснати усъвършенствания на поверителността посредством други функционалности като пречистване от страна на клиента, консолидиране на Tor и персонализиран избор на монети. Те обаче признаха, че тези ограничения сами по себе си не подсигуряват цялостна дискретност.

Това развиване съответствува с възходящия надзор и правните провокации, пред които са изправени инструментите за дискретност на криптовалутата. Трябва да се означи, че федералните прокурори в Ню Йорк неотдавна упрекнаха създателите на различен портфейл, фокусиран върху неприкосновеността на персоналния живот, Samourai Wallet, в улеснение на противозаконни транзакции на стойност над $2 милиарда. Това деяние е част от по-широка принуда от американските управляващи против портфейли и миксери, свързани с противозаконни действия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР