Едното лице от Лом има кариера преди години като местен

...
Едното лице от Лом има кариера преди години като местен
Коментари Харесай

Парите за ”Хемус” са изтеглени от т.нар. банка на СИК, заяви Атанас Чобанов

Едното лице от Лом има кариера преди години като локален политик, защото е бил лидер на листа за общински съветници от " Евророма ". Другият, който е от Мездра, е бил ръководител на младежката конструкция на Движение за права и свободи в града, а по роднинска линия е обвързван с партията на един бизнесмен, някогашен прокурор - Тома Томов ". Това сподели пред БНР журналистът Атанас Чобанов, основен редактор на уеб страницата Bird.bg.

На 5-и ноември на конференция на Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие бяха оповестени резултати от инспекция на строителството на Автомагистрала " Хемус ", съгласно които 60 млн. лв. от парите за лот 5 на автомагистралата са били трансферирани на кухи компании и по-късно изтеглени в брой.

Чобанов заяви, че в следствието на Bird.bg е открита банката, от която са изтеглени парите: " Банката е българска, тя е една от изброените в отчет на някогашния дипломат на Съединени американски щати Джон Байърли като гнили ябълки. Тази банка е наречена " банката на СИК ".

По думите на журналиста прокуратурата няма воля да организира следствие по случая:

" Очевидно е забъркана и самата банка, в случай че са изтеглени парите в кеш, а може и единствено по документи да е станало това. Дали тези хора от Мездра и Лом са ходили в трезора, който би трябвало да дава отговор на условия на Българска народна банка и Българска народна банка би трябвало да ги управлява?... Няма във всеки град подобен трезор - има на избрани места. Възникват доста въпроси ".

Той изясни, че прокуратурата може да вдигне банковата загадка и да откри доста неща: " Да бъдат подредени СРС, да бъдат проследени трафичните данни на тези лица, с цел да се види с кого са се срещали ".

" Някой дърпа конците и ние желаеме да разберем кой е ", сподели още журналистът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР