Едномесечните събития за 50-годишния юбилей на СУ Св. Св. Кирил

...
Едномесечните събития за 50-годишния юбилей на СУ Св. Св. Кирил
Коментари Харесай

Едномесечни събития за 50-годишния юбилей на СУ Св. Св. Кирил и Методий

Едномесечните събития за 50-годишния празник на СУ " Св. Св. Кирил и Методий " – Пловдив започват с интерактивна карта на всички учебни заведения в България, носещи името на светите братя. Събитията стартират през днешния ден, 11-ти април, и ще завършат на 11-ти май – денят, в който българският народ уважава светите равноапостоли.

Интерактивната карта е направена от възпитаници от VII и X клас. 257 учебни заведения в страната или 10 % от настоящите учебни заведения в България носят името на Св. Св. Кирил и Методий.

Картата събира синтезирано историята на всяко едно от тези учебни заведения като учениците са анализирали и данните за тях - 11% от учебните заведения с това име са държавни, 83% – общински, 5% – частни, 1% – духовни. Най-голям е процентът на главните учебни заведения – 49%, следван от междинните – 21%, професионалните гимназии – 15%, профилираните гимназии – 5%, началните учебни заведения – 5%, обединените учебни заведения – 2%, спортните учебни заведения – 1%, учебните заведения по изкуствата – 1%.

Картата е артикул от проектно-базираните действия под управлението на Весела Димитрова - преподавател по география и стопанска система, и Иван Петков - преподавател по информатика и осведомителни технологии. Интерактивната карта може да бъде прегледана в уеб страницата на учебното заведение.

С интерактивната карта започват едномесечните събития във връзка юбилея на учебното заведение. Те включват открити STEM и STEAM уроци, часове по педагогиката на Монтесори, уроци по преодоляване на специалностите " Дизайнер " и " Танцьор ", флаш мобове, галерия в къща Хиндлиян, показване на историческа колекция в музея на учебното заведение.

Подготвят се и 5 епизода с името " От черната дъска до хромбука ", съответстващи на 5-те десетилетия на учебното заведение, които поетапно се качват в youtube като най-после ще бъдат събрани в един филм. Събитията ще завършат на 11-ти май, с огромно шествие в центъра на Пловдив и със специфичен концерт " Миг безвремие " на сцената на Драматичен спектакъл Пловдив.

Средно учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий " е екоучилище на щастието, новаторско и Google референтно учебно заведение с Монтесори педагогика в начален стадий, с интензивно проектно-базирано и облачно образование в прогимназиален и гимназиален стадий и с професионално образование след главно обучение по специалност “Дизайнер ", компетентност “Рекламна графика " и специалност “Танцьор ", компетентност “Български танци ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР