Едно време на остров в Индонезия живял един Хобит. Ако сте

...
Едно време на остров в Индонезия живял един Хобит.
Ако сте
Коментари Харесай

“Хобитите” от Индонезия са много по-стари, отколкото смятахме досега

Едно време на остров в Индонезия живял един Хобит.

Ако сте осведомени с приключенията на типа на човешкия “хобит ”, Homo floresiensis, ще ви е забавно да научите, че тези дребни, антични хора, са тясно свързани с предходник на индивида, който е живял в Африка преди няколко милиона години и не Homo Erectus, както се смяташе до момента.

Екип от учени от Австралийския Национален Университет са проучили деликатно над 100 костни характерности от 11 типа на предшествениците на модерния човек, в това число Australopithecus afarensis, Homo erectus, Homo habilis, и Homo sapiens.

През 2003-та година експедиция от Австралия и Индонезия, която е проучвала миграцията на хората от Азия към Австралия е попаднала на хoминид в пещера на индонезийския остров Флорес.

Почти изцяло непокътнатият скелет на стара жена е бил висок към един метър и е имал мозък с размерите почти на грейпфрут, като дамата евентуално е тежала към 25 кг. Доказателствата са посочили, че хобитката най-вероятно не се е появила като издънка на близката за района популация от homo erectus I homo sapiens.

Според учените характерностите на скелета демонстрират, че типът й се е отделил доста рано от в действителност античен тип химиниди преди към 1,75 милиона години, и най-вероятно това са били прародители, които са живяли в Източна и Южна Африка преди 2.4 и 1.4 милиона години, които назоваваме през днешния ден homo habilis.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР