Едно просто решение за икономия на енергия у дома препоръчва

...
Едно просто решение за икономия на енергия у дома препоръчва
Коментари Харесай

Кои са най-икономичните крушки? С тях сметките ви за ток ще паднат с 20%

Едно просто решение за спестовност на сила вкъщи предлага асоциация " Активни консуматори " - използването на светодиодно осветяване, или така наречен LED крушки. От асоциацията са сметнали, че те понижават с до 36 лв. годишната сметка за ток. Докато семействата със общоприети електрически крушки, тези с нажежаема жичка, заплащат 20% повече за осветяване на дома.

Макар LED крушките да са по-скъпи, те имат по-малък волтаж, т.е. черпят по-малко електричество. А в това време имат по-голяма продължителност.

Ето някои от техните преимущества:

Използват единствено 5 вата мощ вместо 40, само че обезпечават същата осветеност на пространствата в дома.

Имат живот от 20 000 часа – 10 пъти повече от общоприетата крушка.

Минимална топлинна мощ, за разлика от лампите с нажежаема жичка, при които към 90% от мощността отива за обособяване на топлота.

По-ниско обособяване на инфрачервени и ултравиолетови лъчи, което значи по-нисък риск от пожар, изключително спрямо халогенните лунички.

С LED крушките можете да изберете цвета на светлината в помещението.

Светодиодите имат доста дребни размери, което разрешава вграждането им в разнообразни по размери и форми тела.
 Прибирате се от отмора? Това е ПЪРВОТО нещо, което би трябвало да извършите у дома Прибирате се от отмора? Това е ПЪРВОТО нещо, което би трябвало да извършите у дома
Знаем, че би трябвало да оставим крановете си да работят за минута, преди да ги използваме, откакто се върнем от отмора. Когато отсъстват...

Те са по-щадящи към околната среда - устоят по-дълго, не водят до нездравословните излъчвания на CO2, както и не съдържат токсични материали.

Недостатъци

LED крушките са по-скъпи и подмяната на стандартните осветителни тела в един апартамент може да надвиши 100 лева Търговците обаче постоянно оферират промоции, които сензитивно понижават цената. Възможни са проблеми със съвместимостта със съществуващите лампиони при преоборудването.

По-високите температури съществено повреждат светодиода, по тази причина потреблението на LED крушките би трябвало да е по наставление на производителя. Например LED крушка Е27, която е предопределена за домашна приложимост, не е целесъобразно да свети повече от 4 часа без спиране на денонощие. В противоположен случай се редуцира животът ѝ.

LED крушките са доста чувствителни към смяна на напрежението, която провокира огромна смяна в силата на тока. В България съмненията в напрежението на енергопреносната мрежа са сериозен проблем за някои региони на страната. Това води до „ продупчване “ на електронните съставни елементи, които пазят светодиода, и той изгаря. Евтиното LED осветяване страда най-често от този проблем.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР