Едно от политическите събития на седмицата, което ободри публиката, бе

...
Едно от политическите събития на седмицата, което ободри публиката, бе
Коментари Харесай

Странните творения на политическата аритметика

Едно от политическите събития на седмицата, което ободри публиката, бе оповестената коалиция сред партиите на Веселин Марешки и Валери Симеонов. съвсем стремително след решението на Вътрешна македонска революционна организация да изостави досегашния си сътрудник НФСБ и да взе участие независимо на парламентарните избори. Човек би останал с усещането, че аварийният проект за тази коалиция " (НЕ)воля " бил подготвен още преди известието на Вътрешна македонска революционна организация.

Като прагматични политици, водачите на НФСБ и на " Воля ", напълно не се засегнаха от напомнянията, че до наскоро се нападнаха взаимно от сякаш кардинални позиции и че Марешки даже е желал оставката на Симеонов.

Въпреки това обединяването наподобява разумно. През последните 4 години НФСБ беше част от властта, която сякаш опозиционната " Воля " постоянно крепеше с гласовете си в Народното събрание.

Освен това социолозите не дават късмет на нито една от двете партии да влезе в Народното събрание, в случай че се яви сама. На евроизборите през 2019 година партията на Марешки получи 3.6%, а тогавашната коалиция към Валери Симеонов – 1.2%.

Очевидно в този момент вярата им е дружно да прескочат 4-процентната преграда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР