Едно от обясненията ми за руската пропаганда у нас е,

...
Едно от обясненията ми за руската пропаганда у нас е,
Коментари Харесай

Тагарев: Не познаваме собствената си история. Учим я по начин, писан под диктовката на Кремъл

„ Едно от обясненията ми за съветската агитация у нас е, че ние не познаваме личната си история. Учим я по метод, който е писан в огромната си част под диктовката на Кремъл или непосредствено от Кремъл. Трябва да познаваме по-добре личната си история. Имаме доста събития и достижения, с които би трябвало да се гордеем. Много от тях не подхождат на ползите на Кремъл и надлежно са забравени от хората, не се преподават, не са известни на огромна част от българския народ “ – по този начин военният министър Тодор Тагарев обясни пред публицисти предлагането си учебниците по история, медиите и обществените мрежи да се прегледат за съветска агитация, предава 24 часа.
За това той заприказва в свое изявление от предходната седмица в спорен формат на Атлантическия съвет в Съединени американски щати.
Днес министърът даде и образец с офицера Димитър Списаревски. „ Малко хора знаят, в никакъв случай не сме го учили това. Достоен български офицер, извънредно образован, който дава живота си, защитавайки София от бомбардировки. Загива на 27-годишна възраст, преди три седмици отбелязахме 80 години от неговия героизъм. Това не е известно в България, а приказваме за някой си Альоша, който в никакъв случай не е воювал на наша територия. Това е измисления воин, натрапен от съветската агитация в България “, изясни Тагарев.
В Съединени американски щати той се е срещнал със заместник-министъра на защитата, представители на Държавния департамент, Съвета по национална сигурност към Белия дом, Агенцията по отбранително съдействие, с компании, неправителствени организации и университети.
Министърът изясни, че нови решения в действителност няма, защото те се вземат в границите на НАТО.
„ Дискутирахме за многонационалната бойна група, която е на наша територия, в каква степен сме подготвени да осигурим съдружниците, които към този момент се намират на наша територия и възвръщането на спомагателни сили, когато това се наложи “, изясни Тагарев.
Той акцентира, че у нас има и американски военни, а Съединени американски щати може да помогне на България да получи пари за построяването на спомагателна инфраструктура у нас.
Обсъдено е било и построяването на центъра за ремонт на бойни машини „ Страйкър “ в България.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР