Едно от най-важните условия, за да бъде сполучливо изпълнена всяка

...
Едно от най-важните условия, за да бъде сполучливо изпълнена всяка
Коментари Харесай

Мерки и теглилки, важни за нашите рецепти!

Едно от най-важните условия, с цел да бъде успешно изпълнена всяка рецепта, е да се съблюдават тъкмо количествата на продуктите, дадени в нея. Везната към този момент не е разкош и всяка стопанка би трябвало да я има в кухнята си.

По практични са тези, които се инсталират на стената. Но въпреки всичко, сякаш по-бързо се работи, когато се употребяват практични ограничения в кухнята - чаши, лъжици и други.

В някои книги множеството предписания са дадени с такива ограничения. Но там, където продуктите са в грамове, за препоръчване е да се мери напълно тъкмо с везна, с цел да има добър резултат, изключително когато се подготвят сладкиши. Необходима е и една стъклена градуирана мензура.

Тъй като употребяваните за практични ограничения съдове са с друга съдържимост, дано да кажем кой са общоприетите мерни единици в кухнята и точни пропорции:

- 1 ч.ч. (чаена чаша) = 250 мл

- 1 в.ч. (винена чаша) = 150 мл

- 1 к.ч. (кафена чаша) = 100 мл

- 1 с.л. (супена лъжица) = 10 мл

- 1 ч.л. (чаена лъжичка) = 5 мл

- 1 к.л. (кафена лъжичка) = 3 мл

 Мерки и теглилки в кухнята

Маслото, сметаната и други пакетирани артикули са дадени по този начин, както се продават в магазините, само че и тук е належащо конкретизиране, тъй като от време на време се оферират и в други разфасовки:

- 1 пакетче краве масло - 125 г;

- 1 пакетче маргарин - 250 г;

- 1 кофичка сметана - 250 г;

- 1 кофичка кисело мляко - 500 г;

- 1 опаковка майонеза - 250 г

- 1 яйце тежи към 50 г.

Трябва да се използват единствено общоприети яйца, изключително за по-фините сладкиши.

Когато се мерят с практични ограничения брашно, пудра захар, какао, пресети авансово, те са по-пухкави, по-обемни, само че с по-малък грамаж.

Препоръки: Преди да пристъпите към осъществяване на рецептата, пригответе и подредете на масата всички артикули, които са ви нужни, уредите и домакинските съдове, с които ще работите. Така няма заплаха да пропуснете нещо и се пести време.

Също за сполучливото осъществяване на рецептата не е желателно да се удължава времето за приготвянето ѝ.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР