Едно от най-старите и най-известни изследвания на сънищата е от

...
Едно от най-старите и най-известни изследвания на сънищата е от
Коментари Харесай

Сънувате ли цветно? Ето какво е духовното послание на цветовете, които виждате насън

Едно от най-старите и най-известни проучвания на сънищата е от 1943 година, като 70,7% от 277 студенти оповестяват, че съвсем  никога не виждат цветове в сънищата си , в съпоставяне със единствено 10%, отговарящи, че сънуват цветно „ постоянно “ или „ доста постоянно. ”

Затова в продължение на години доста психолози имат вяра, че сънищата ни са черно-бели. Цветът насън се е смятало за извънредно събитие, появяващо се най-вече при прочувствено заредени събития.

 сън iStock

Хората обаче стартират да виждат, че сънищата им се по-цветни след необятното разпространяване на цветната телевизия и цветната снимка през 50-те и 60-те години на предишния век. Така митът за напълно черно-белите сънища е развенчан през 60-те години.

Всъщност съгласно Австралийското психическо общество множеството хора сънуват цветни сънища . В изследване на 4000 души на възраст сред 18 и 90 години, към 75% рапортуват, че са сънували цветно най-малко един път, до момента в който единствено на 13% това в никакъв случай не се е случвало.

Цветовете от дълго време са свързани с нашите страсти, тъй че визията на избран цвят насън може да бъде отражение на нашето прочувствено положение. От друга страна това може да бъде и някакъв знак за потиснати стремежи и потребности, които не трябва да подценяваме, както и да се одобри за знак от вселената от каква смяна имаме потребност.

Цветовете от дълго време се свързват с разнообразни страсти, настроения, логика на психиката и символика. Освен естетическа прелест, цветовете имат и духовно значение.

Открийте дълбоките прозрения за себе си, до които можете да стигнете с помощта на цветовете, които виждате, до момента в който сънувате:
 Скритото духовно обръщение на цветовете, които виждате насън  Скритото духовно обръщение на цветовете, които виждате насън  Скритото духовно обръщение на цветовете, които виждате насън  Скритото духовно обръщение на цветовете, които виждате насън
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР