Според съобщение на Агенцията Франс прес, френската полиция призовава на

...
Според съобщение на Агенцията Франс прес, френската полиция призовава на
Коментари Харесай

Задържаха Жерар Депардийо заради сексуален тормоз

Според известие на Агенцията Франс прес, френската полиция приканва на разпит кинолегендата Жерар Депардийо по съмнения за полово посягане против две дами. Предполага се, че артистът е нападнал първата жена по време на фотосите на кино лентата " The Green Shutters " през 2021 година, до момента в който втората твърди, че е била жертва на неговите неуместни дейности по време на снимките на кино лентата от 2015 година „ Le magician et le Siamois “.

Според обвиняванията на първата жена, която е част от екипа на кино лентата, Депардийо я е атакувал, като я е сграбчил и опипвал, до момента в който напускала снимачната площадка в частен хотел в Париж. Тя декларира, че артистът е правил неприлични мнения и се е държал неуважително към нея, преди да бъде спрян от неговите телохранители.

Gérard Depardieu placé en garde à vue à Paris pour agressions sexuelles
— Robert (@La_Pollice)
От своя страна, втората жена твърди, че е била обект на полови забележки и непристойни дейности от страна на Депардийо по време на работата си като асистентка на снимачната площадка на различен филм. Тези обвинявания нарастват на фона на към този момент повдигнатото обвиняване за обезчестяване против артиста и множеството изказвания за полови похищения от страна на Депардийо от страна на повече от 10 дами.

Това не е първият път, когато името на Жерар Депардийо е обвързвано с обвинявания от сходен темперамент. През 2020 година актрисата Шарлот Арнолд го упрекна в обезчестяване, а друга актриса, Хелен Дарас, подаде тъжба за полово посягане през предходната година. Досъдебното произвеждане в тези случаи, обаче, е прекъснато заради изтекла отминалост.

Gérard Depardieu placé en garde à vue pour deux affaires d'agressions sexuelles sur des tournages - Le Parisien
— People Actu (@Peopleactua)
Жерар Депардийо, роден на 27 декември 1948 година в град Шатору, Франция, е прочут като един от водещите артисти на френското и международно кино. Той е взел участие в над 140 кино лентата през кариерата си, а неговата фамилна връзка също е в киното, като и двете му деца, Жули и Гийом, също са артисти.

В последните години името на Депардийо постоянно е асоциирано с политически и обществени контексти. През 2012 година той афишира желанието си да се откаже от френското си поданство в митинг против въвеждането на ексклузивен налог за най-богатите френски жители. След това той придобива съветско поданство по специфичен декрет на съветския президент Владимир Путин. През 2022 година Депардийо остро осъжда съветското нахлуване над Украйна и дава обещание да поддържа украинците посредством средствата, които ще получи за своите концерти в Париж.

Gérard Depardieu, citado a declarar por un presunto delito de agresión sexual
— Diana Carolina Gonzales (@DianaCaroGo_)
Ситуацията към Жерар Депардийо поражда съществени въпроси по отношение на половото принуждение и злоупотребата с властта в разнообразни сфери на обществото, в това число и в развлекателната промишленост. Този случай акцентира нуждата от по-стриктни ограничения за попречване на половото принуждение и отбрана на жертвите.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР