Едно от най-прекрасните неща, които Бог е дал на човешката

...
Едно от най-прекрасните неща, които Бог е дал на човешката
Коментари Харесай

Папа Франциск: Сексът е едно от най-прекрасните неща, които Бог е дал на човека

" Едно от най-прекрасните неща, които Бог е дал на човешката персона ". Така папа Франциск дефинира добродетелите на секса в нов документален филм, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Коментарът на главата на Римокатолическата черква е включен в продукцията на Disney+ - " Папата дава отговор ", която отразява миналогодишната му среща в Рим с 10 младежи на междинна възраст към 20 години.

Те му задават въпроси по разнообразни тематики, измежду които правата на хората от ЛГБТ общността, секса, абортите, порноиндустрията, вярата и половите злоупотреби в Католическата черква.

" Да се изразиш полово е благосъстояние. Всичко, което те възпира от същинското полово изложение, те лимитира и понижава това благосъстояние ", споделя светият отец, говорейки за самозадоволяването.

Папа Франциск е запитан знае ли какво е " небинарен човек " и той дава отговор утвърдително. Според него представителите на ЛГБТ общността би трябвало да бъдат признати задушевно от католическата черква.

" Всички хора са деца на Бога, всички хора. Бог не отхвърля никого, Бог е татко. И аз нямам право да изгоня който и да било от църквата ", споделя той.

Относно абортите Светия отец споделя, че свещениците би трябвало да бъдат " милостиви " към дамите, прекратили бременността си, само че и също, че тази процедура си остава неприемлива.

" Добре е нещата да се назовават с същинските им имена. Едно е да си до индивида, претърпял аборт, напълно друго е да оправдаваш това деяние ", счита той.

Изказванията на папата бяха оповестени от формалния вестник на Ватикана, който дефинира диалога му с младежите като " открит и откровен разговор ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР